Šok-priča o uspjehu – Kako je Admir Omerčević zaradio džip, kuću, kafić i konje za 2 godine/VIDEO/

Šok-priča o uspjehu – Kako je Admir Omerčević zaradio džip, kuću, kafić i konje za 2 godine/VIDEO/

2701

“Za 2 godine od ovoga sam zaradio džip, kuću, kafić i konje” – Šok-priča o uspjehu

Admir Omerčević (36) iz sela Ragale u Fojnici uspio je da za samo dvije godine od uzgoja koza stekne džip, kuću, kafić i konje. Njegova priča počinje kada je odlučio da nabavi sanske koze, koje su se pokazale kao veoma isplative.

„Nisam nikako kontao sebi sanske koze nabavljati… Svi alpina lepa, alpina mliječna… Ispalo spontano, nazvao me čovjek, prodaje koze, nema ih ko više držati…, kažu vidjeli da se bavim time, ne daju ih svakome, pa nek kod tebe završe, odem, pazarim, svidjelo mi se, kad sam ih dovukao, mlijeka ko vode,“ objašnjava Admir.

Od svojih 15 bijelih koza, Admir namuze dnevno 45 litara mlijeka, dok je ranije imao 30 alpinki koje su davale isto toliko mlijeka. „Pa nije ni čudo što ti praviš kuće i kupuješ džipove…“ bio je jedan od komentara na koji se Admir samo slatko nasmijao.

Biznis sa kozama

Admir je svoje proizvode brzo uspio da plasira. „Evo sad za vikend dođe žena iz Njemačke i jedna porodica iz Crne Gore i sve što sam sira imao u kući – četiri-pet kila, surutke i mlijeka, sve ode,“ kaže Admir.

Pored mlijeka i sira, Admir prodaje i jariće. „Samo za vikend prodao sam sedmoro a prošle godine u sezoni čak 250,“ dodaje on. Cijena jareta se kreće između 250 i 300 maraka (125-150 eura), a kilogram sira košta 50 maraka (25 eura).

Tajna uspjehaM,.Ž

Admir naglašava da ništa ne dolazi preko noći.

„Zvali me iz Beograda, Zagreba da pitaju kako da počnu s kozama ali ne možeš za 5 dana reći da ne ide, nije ni meni s neba palo, i ja sam se prve godine napatio.“

Admir je uložio značajna sredstva u svoj biznis.

„Ova štala koštala 15.000-16.000 maraka, moraš da ulažeš, kredit ne dižem ali ne može ništa preko noći…“
Novosti u biznisu

Nedavno je Admir otvorio i kafić u Fojnici, gdje prodaje svoje proizvode. „Kod mene kafa najjeftinija – marka, i bolje 300 kafa po marku nego 20 po marku i po,“ objašnjava on.

Admir sada planira proširenje.

„Sad kuću zida i dolaze majstori da pokrivaju štalu pa će ako Bog da imati i 150 koza,“ kaže on.

Admir Omerčević je primjer kako upornost i posvećenost mogu dovesti do velikog uspjeha. Njegova priča inspiriše mnoge da vjeruju u svoje snove i da se posvete onome što vole. Pogledajte video snimak ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *