Francuska-Hena-Kurtagic

Zlatna Hena Kurtagić – Put od Novog Pazara preko Nanta do zlatnog sna u Francuskoj

617

Zlatna Hena Kurtagić – Put Novog Pazara preko Nanta do vrha Francuske

Novopazarka Hena Kurtagić ostvarila je san mnogih sportista – osvojila je zlatnu medalju u inostranstvu. Ova mlada reprezentativka Srbije, sa svojim timom Nantom, dominirala je na putu do finala Kupa Francuske, ostavivši iza sebe timove kao što su Bezije, Volero, Kemper i konačno Miluz, sa impresivnim rezultatom 3:0.

Kada je Hena Kurtagić, mlada odbojkaška iz Novog Pazara, stupila na francusko tlo, sumnje su je preplavile. Francuska nije zvučala kao obećana zemlja za nju, niti Nant kao klub koji može ispuniti njene sportske ambicije. Ali, kako je vrijeme prolazilo, skepticizam je zamijenjen osmijehom zadovoljstva i ponosa. Danas, Kurtagićeva ne samo da slavi prvi trofej u svojoj inostranoj karijeri, već i gleda ka još većim ciljevima sa svojim timom.

Uspjeh 19-godišnje odbojkašice nije iznenađenje s obzirom na njene izvanredne nastupe tokom sezone. Sa prvim mjestom na listi najboljih blokera i sličnim uspjehom u postizanju poena, Kurtagićeva je bila ključna za svoj tim. Ova sezona za Nant nije samo o Kupu Francuske – tim je već usmjeren ka osvajanju titule u francuskoj Superligi, gdje ih čeka teška borba u plej-ofu.

U intervjuu za Mozzart Sport, Hena dijeli svoje utiske, izazove i uspomene na prvi trofej u karijeri, koji nije samo njen prvenac već i historijski trenutak za klub Nant. Uz podršku saigračica iz reprezentacije i savjete od iskusnijih, Kurtagićeva je pronašla svoje mjesto u francuskom odbojkaškom svijetu.

Uspjeh u Kupu Francuske nije samo njen lični uspeh, već i istorijski trenutak za Nant, koji prvi put osvaja ovo prestižno takmičenje. Finalna pobjeda nad Miluzom, sa impresivnih 3:0, bila je tek zagrijavanje za ono što dolazi – plej-of francuske Superlige, gdje Nant ulazi kao favorit.

Svoj uspeh, Kurtagićeva dijeli sa trenerom Cezarom, koji je bio ključan u njenoj adaptaciji i napretku. Unatoč početnim sumnjama, podrška saigračica iz reprezentacije i savjeti iskusnijih trenera i igrača poput Maje Ognjenović i Đovanija Gvidetija, utrli su joj put ka uspjehu. Kurtagićeva naglašava da je tajna njenog uspeha jednostavna – neprestani rad i posvećenost odbojci.

Pred njom su novi izazovi, od plej-ofa Superlige do internacionalnih takmičenja i reprezentativnih dužnosti. Ali, sa osvojenim trofejem Kupa Francuske, Hena Kurtagić već je dokazala da može prevazići početne sumnje i ostvariti velike stvari.

Dok gleda ka budućim izazovima, Hena se osvrće na podršku svoje porodice i prijatelja, koji su bili uz nju na svakom koraku – od finala CEV Challenge Cupa do domaćih utakmica u Francuskoj. Njena prilagodba na život i igru u novoj zemlji takođe uključuje potpunu predanost engleskom jeziku, što joj omogućava da se osjeća kao kod kuće u Francuskoj.

Kako sezona napreduje, Kurtagićeva je fokusirana na nove ciljeve – osvajanje Superlige i evropskih takmičenja, dok već sanja o Olimpijskim igrama. Njen put od skeptika do zlatne odbojkaške zvijezde u Francuskoj, inspiracija je mnogima i dokaz da su hrabrost, rad i vjerovanje u sebe ključevi uspjeha.

Pred njom su još izazovi – od plej-ofa Superlige do evropskih takmičenja i reprezentativnih obaveza. Ali, sada zna da je na pravom mjestu. Sa velikim radom i posvećenošću, ova mlada zvijezda ima sve što je potrebno za još veće uspjehe.

Redakcija Sandžak Danas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *