Zločinac Šešelj u svom stilu, prijeti poslanici Jerkov polivanjem katranom

566

“Garantujem Aleksandri Jerkov da će joj nestati sve dlake sa glave, glava biti namazana katranom i nalepljena guščijim perjem. Da se jasno vidi kako izgleda glavna guska srpske politike”.

Ovako je u utorak prijetnjama i uvredama lider radikala Vojislav Šešelj reagovao na izjavu poslanice DS Aleksandre Jerkov da je prošlo godinu dana od presude u Hagu, a da Šešelju nije oduzet poslanički mandat i da je jasno da mu neće faliti dlaka sa glave, jer ga štiti Aleksandar Vučić.

Jerkov je na ovo javno pitala: “Ima li neke institucije u zemlji koja će reagovati na to što mi osuđeni ratni zločinac već godinu dana upućuje otvorene prijetnje?” Naglasila je da od vlasti ne želi “najoštrije osude”, već da sprovedu zakon, jer joj je Šešelj prijetio da će ostati bez kose.

Šešelj je i na to odgovorio žestokom psovkom.

DS i LDP su nakon ovog incidenta zatražili da skupštinski Administrativni odbor oduzme poslanički mandat Šešelju zbog napada na potpredjsednicu DS i da nadležne institucije “zaustave njegov govor mržnje”.

Šešelj se u utorak na Twitteru, uvredama i prijetnjama, obračunao i sa sportskim novinarom Milojkom Pantićem, prenose “Novosti”.

IZVORNovosti.rs