zena hapsenje uhapsena

„Zovite policiju, zabila sam mužu sjekiru u glavu, 33 godine me maltretira“: Dramatičn ISPOVIJEST ŽENE iz Leskovca

3584

U malenom mestu Šarlince nedaleko od Leskovca odigrao se dramatičan događaj koji je šokirao Srbiju. Pedesetogodišnja V. S. priznala je zdravstvenim radnicima da je svom suprugu S. S. tokom sna zadala udarac sekiru u glavu. Incident se dogodio u porodičnom domu, a nesrećna žena je odmah nakon čina zatražila da se pozove policija.

Prema svjedočenju komšija i bliskih poznanika, par je bio poznat po povučenom načinu života, a iz njihove kuće rijetko kada su dopirale vijesti o domaćoj sreći. Suprug, poznat po radu sa automobilima i sklonosti ka alkoholu, godinama je, navodno, bio izvor porodičnog nemira, često se ponašajući agresivno prema supruzi i njihovo dvoje dece.

„Bila je bosa i blatnjava, izmorena i u šoku, sa flašom vode u rukama. Samo je rekla: Molim vas, zovite policiju, zabila sam mužu sekiru u glavu. Ne mogu više, morala sam da spasem sve, 33 godine me maltretira i celu porodicu“, ispričao je juče izvor, a komšije kažu da supružnici nisu bili druželjubivi.

Ovaj čin nasilja je kulminacija dugogodišnjeg trpljenja i maltretiranja koje je V. S. doživljavala, a kako sama kaže, bio je očajnički pokušaj da zaštiti sebe i svoju porodicu. Prema izjavama komšija, problemi sa alkoholom i agresijom bili su poznati, ali niko nije mogao pretpostaviti da će se situacija razviti do ovako tragičnih razmjera.

„On radi sa automobilima, tako ga znamo. Poznato je u selu da voli da popije, ali nije se ni sa kim posebno družio, dok od nje može da se čuje samo „dobar dan““, kaže jedan komšija za Kurir.

V. S. je, nakon incidenta, prešla dug put peške do najbližeg naseljenog mesta tražeći pomoć, vidno iznurena i u šoku od događaja koji se odigrao. Suprug S. S. preživeo je napad i trenutno se nalazi u Opštoj bolnici Leskovac gde je zbrinut sa teškim telesnim povredama.

„Zaprepastili smo se kad smo čuli šta se desilo, ali čuli smo da je bio jako nezgodan prema porodici kad popije… To je bio veliki problem, a ona je odreagovala na užasan način misleći da samo tako može da se spasi“, kažu komšije za Kurir.

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti i podigao važna pitanja o porodičnom nasilju, njegovim dubokim uzrocima, i potrebi za efikasnijim mehanizmima zaštite žrtava.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *