Zukorlić amnestirao BEOGRAD: Lokalna vlast svjesno lažira podatke o umrlima u Sandžaku

914

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić optužio je danas lokalnu vlast za „konstantno lažiranje podataka“ o umrlima i obolelima u sandžačkim opštinama.

Na meti njegove tvrdnje su Sandžačka demokratska partija (SDP), Štab za vanredne situacije i koordinator novopazarske bolnice Mirsad Đerlek.

Zukorlić je novinarima izjavio da podaci sa terena Islamske zajednice i JKP „Čistoća“ „nepobitno ukazuju“ na mnogo veću smrtnost „od jedan ili dva odsto, što je po svim parametrima uobičajeno, odnosno da je sve preko toga smrt od posledica KOVIDA-19“.

Rekao je da njegovi podaci govore o „stotinu i više umrlih tokom samo jednog mjeseca, zbog čega neko mora snositi odgovornost“ što se ne može završiti „samo na običnoj političkoj prozivci“.

Zukorlić je rekao i da u kućama, naročito u selima, bez adekvatne medicinske nege leže desetine pacijenata s teškom kliničkom slikom, zbog čega zahteva hitno formiranje mobilnih lekarskih timova koji bi im pomogli.

Zaraza je krenula pre drugog kruga glasanja

Zukorlić je izjavio da je i pored dileme, ipak, odlučio svoje simpatizere pozove da izađu na ponovljene izbore.

Pošto je prethodno izjavio da pred izbore 21. juna nije imao zvanične informacije da epidemija nije zaustavljena, on je na pitanje Radija Sto plus da li oseća ličnu odgovornost za pozivanje da se izađe na ponovljene izbore, odgovorio da je od države dobijao informacije da je sprovođene izbora bezbedno.

„Priznaću da sam bio u moralnoj dilemi, ali na osnovu osjećaja i nezvaničnih informacija, pošto su državni organi govorili da je sve u redu“, rekao je Zukorlić.

On je svoju odluku da se, pored toga što je i sam već bio bolestan, ide na ponovljene izbore, obrazložio stavom da bi u suprotnom Bošnjaci bili manje zastupljeni u Skupštini Srbije.

„Da smo se povukli, (sa ponovljenih izbora) samo bismo ojačali one koji su nas doveli u ovakvu situaciju. Dali bismo im dodatnu snagu da nas i dalje uništavaju“, rekao je Zukorlić.

On je rekao da je, imajući to u vidu, „prevagnuo interes građana“ i da u političko-pravnom smislu ne postoji osnova da se moglo drugačije odlučiti.

„Osim toga, i dalje mislim da se najmanja zaraza mogla desiti u izbornom danu, naročito na ponovljenim izborima. To se desilo ranije na raznim okupljanjima i, priznajem, partijskim skupovima“, izjavio je Zukorlić

Foto: Beta/Emil Vaš

Izvor Danas
2 thoughts on “Zukorlić amnestirao BEOGRAD: Lokalna vlast svjesno lažira podatke o umrlima u Sandžaku

 1. Haso

  Kako te nije bre sramota da lazes vise.Staje tvoja stranka donirala bolnici ili nekom drugom nista.Zabio sise u kucu sa kamerom i otud lajao kao pas. Kad je trebalo kod Vucka izaso si iz kuce i pravo Beograd da podguzna musice Vuckova trazis ministarsko mesto.Nema VOJVODO ZA TEBE FOTELJA

  Reply
  1. S.B.

   Zašto lazete???
   Ima poslednji video obraćanja medijima gde se jasno čuje sta kaže o vlasti u BG a vi se pravite da to ne čujete.
   Citiram:

   “Tri su instance odgovornosti, kaže akademik Zukorlić.

   “Pod jedan – oni koji su neposredno rukovodili bolnicom i epidemiološkim zavodom. Pod broj dva – oni koji su ih imenovali. To se zna ko je – rukovodioci vladajuće partije u Novom Pazaru. Pod tri – oni u Beogradu koji su im to dopustili. Tačka. To su te tri odgovornosti”.
   ..
   Šta nije jasno gospodo?
   Možda je nešto trebao da prećuti?

   Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.