Zukorlić: Bićemo dio nove Vlade Srbije, a kriminalce ćemo vratiti u šahte

400

Nosilac liste “Ujedinjeni za pravdu SPP” Usame Zukorlić kazao je na predizbornom skupu u Dugoj Poljani da će ova stranka biti dio nove Vlade Srbije i na vlasti u sandžačkim gradovima.

“Ovo je stranka koja je jaka i biće vlast u sandžačkim gradovima. Ona će biti dio Vlade Srbije, sa velikim brojem narodnih poslanika. Samo ovakva stranka može da mijenja stanje na terenu, pitanje trotoara i osvjetljenja, vodovoda, kanalizacije, puteva i svih osnovnih potreba čovjeka i porodice”, rekao je Zukorlić.

Osvrnuo se kratko na pojedince koji su imali želju istupanjem iz stranke izboriti lične interese.

“Ako smo mi iz vrha stranke bili problem – zašto su formirali 4 nove stranke? Tu jednu ‘ispravnu’ zašto nisu osnovali, nego četvorica poglavica u četiri stranke. Nego su sve to lični interesi i ništa drugo. Znajte, nestaće kao što su nestali i oni sa prošlih izbora”, dodao je Zukorlić.

Prva stvar koju će SPP uraditi nakon izborne pobjede, navodi Zukorlić, jeste da će vratiti, kako ističe, kriminalce u šahte.

“Kriminal i korupciju niko nije uspio da ukine. Nikad. Nije to naš posao. Mi ćemo samo da ih vratimo tamo odakle su došli, u njihova prirodna staništa – a to su šahte. Kriminalce ćemo vratiti u šahte, pa neka tamo u svojim miljeima i putevima kolaju, a nas da puste da nastavimo da radimo naš posao na dobrobit poštenog naroda”, kazao je Usame Zukorlić.

Lista “Ujedinjeni za pravdu SPP” na listiću za parlamentarne izbore nalazi se pod brojem osam.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.