Zukorlić oštro protiv legalizacije i prostitucije, mariuhane i istopolnih brakova

903

 

Poslanik u Skupštini Srbije i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, u okviru rubrike sajta Danasa “Šta kažu o…“, ističe da bi uvođenje obaveznog vojnog roka bio korak unazad. Protiv je legalizacije marihuane i istopolnih brakova.

Da li ste za legalizaciju prostitucije?

Oštro se protivim legalizaciji prostitucije. Ne postoji nijedan argument, ni moralni ni logički, da bih to podržao. Smatram i da treba pojačati borbu protiv nelegalne prostitucije.

Da li ste za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe?

Protiv sam svakog oblika legalizacije opojnih droga, zato što su to sve koraci prema potpunoj legalizaciji droga koje su opšte zlo za čovječanstvo.

Da li ste za legalizaciju istopolnih brakova?

Protiv sam bilo kog oblika legalizacije i podrške bilo koje pojave koja je protiv ljudskih vrijednosti i koja ugrožava porodicu.

Da li ste za vraćanje obaveznog vojnog roka?

Mislim da nema potrebe za tim. Profesionalna vojska je odlika razvijenih zemalja i savremenih društava i smatram da bi uvođenje obaveznog vojnog roka bio korak unazad.


Da li ste za registraciju srednjeg pola u zvaničnim ličnim dokumentima?

Protiv sam takve registracije, odnosno legalizacije te registracije, sa istim obrazloženjem kao i u protivljenju legalizaciji istopolnih brakova, jer se to protivi ljudskoj, etičkoj, prirodi.

Šta mislite o rijaliti programu kao TV žanru?

Protiv sam te vrste programa zbog činjenice da je su rijalitiji u našoj zemlji program negativne koncepcije. U načelu, možda bi rijalitiji mogli biti pozitivni, ali iskustva u našoj zemlji su loša.

IZVOR Danas.rs