Zukorlić pozvao građane da prijave poslodavce koji ne dozvole slobodan dan za Bajram

Zukorlić pozvao građane da prijave poslodavce koji ne dozvole slobodan dan za Bajram

647

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i ministar, Usame Zukorlić, izdao je javni poziv građanima da prijave poslodavce koji ne dozvoljavaju slobodan dan za Kurban Bajram. Ova inicijativa proizlazi iz nedavne odluke Vlade Republike Srbije koja preporučuje da svi zaposlenici, bez obzira na sektor (privatni ili javni), te obrazovne ustanove, imaju pravo na slobodan dan u ponedjeljak 17.06.2024. godine povodom Kurban Bajrama.

“Ukoliko neki poslodavac ne poštuje preporuku i ne dozvoljava radniku muslimanske vjeroispovijesti slobodan dan, na teritoriji cijele Srbije, neopravdano, molim građane da mi takve slučajeve prijave u stranačkim prostorijama ili na kontakt kabineta: +381 65 8891990,” naglasio je Zukorlić.

Ova inicijativa ima za cilj osigurati poštovanje prava muslimana da obilježe svoje vjerske praznike, te time osigurati jednakost i poštovanje u društvu. Zukorlić je istakao da je važno da svi građani, bez obzira na vjeru, imaju pravo na slobodan dan za vjerske praznike kako bi mogli da ih proslave u krugu porodice i zajednice.

Poziv Usame Zukorlića dolazi kao odgovor na zabrinutost građana zbog mogućih nepravilnosti i kršenja prava na slobodan dan za Kurban Bajram. Stranka pravde i pomirenja će pratiti situaciju i poduzeti potrebne korake kako bi zaštitila prava zaposlenih.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *