usame zukorlic

Zukorlić u Bijelim Vodama: Nudimo politiku pozitivnih promjena

596

Nosilac liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja” Usame Zukorlić danas je sa svojim saradnicima obišao mještane novopazarskog naselja Bijele Vode.

On je u razgovoru sa okupljenima naglasio da su u ovoj kampanji krenuli sa obilaskom svih dijelova grada Novog Pazara i Sandžaka u cjelini, i da im je cilj da se sretnu sa ljudima iz svih krajeva koji će im dati podršku na narednim parlamentarnim izborima.

“Bijele Vode predstavljaju na neki način jedan dio izolovan i periferni dio Novog Pazara koji je prilično zapostavljen i ne samo Bijele Vode već i lanac sela koja ga okružuju. Mi znamo da na ovom području je bilo nekih pokušaja navednih investicija koje su trebale da ožive ovaj kraj, da spriječe da se ljudi odseljavaju i da se ovaj kraj našeg grada pustoši. Investicija u vidu fabrike koja nije trajala ni par mjeseci i koja je vrlo brzo propala kao simbol politike kako ne treba. Mi ćemo se boriti da glasovima našeg naroda u budućnosti se izborimo za neke suštinske promjene”, istako je Zukorlić.

Kazao je da političari obećavaju sve i svašta, ali da će se SPP potruditi da ponudi alternativu na ovim izborima, nešto drugačije što nije bio običaj do sada, a to je, prema njegovim riječima, politika pozitivnih promjena,

“To je politika projekata, to je politika rezultata. Muftija rahmetli, po njemu ova lista i nosi ime Muftijin amanet, on je napravio rezultate kroz rad u skupštini Republike Srbije i mi bismo trebali dugo ovdje ostati da nabrojimo šta je sve postignuto i kakvi su sve procesi pokrenuti. Mi ćemo da nastavimo tim putem nepokolebljivo, onako kako zaslužuje naš narod, mi nećemo dozvoliti da nestane politike pravde i pomirenja, mi nećemo dozvoliti da ono za šta se Muftija borio, da se sa tim stane. Kako bi izgledao Novi Pazar i Sandžak da nema te politike, možete li da zamislite? Kako bi izgledalo sve ovo naše ovdje da nema te politike”, rekao je Zukorlić.

On je mještanima poručio da će se boriti da očuvaju ono što je do sada postigao rahmetli muftija Muamer Zukorlić, te da će nastaviti još jače, kako bi ostvarili rezultate na terenu.

Izvor Sana Info
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.