Zukorlić u Tutinu – Kritike na račun politike DESET odbornika Stranke pravde i pomirenja

1461

Tutin – Na nedavnom radnom sastanku Stranke pravde i pomirenja u Tutinu, predsjednik stranke Usame Zukorlić suočio se s izazovima unutar same stranke, kao i sa političkom situacijom u opštini. Zukorlić je naglasio potrebu za boljim vodstvom i upravljanjem u Tutinu, izražavajući nezadovoljstvo trenutnim političkim prilikama.

Zukorlić je bio ključan u smjeni dugogodišnje vlasti, ali je odbio sudjelovanje u novoj vladajućoj koaliciji zbog neispunjavanja uslova koji se tiču poštovanja naslijeđa rahmetli Muamera Zukorlića.  Usame je predložio nekoliko rješenja, uključujući obilježavanje Dana sjećanja na Muftiju.

U kontekstu ovih podjela, ovaj čin je rezultat političke koalicije između Usame Zukorlića i Sulejmana Ugljanina, koja je izazvala unutrašnji razdor unutar Stranke pravde i pomirenja. Ovaj razdor je doveo do situacije gdje deset od jedanaest odbornika stranke otvoreno otkazuju poslušnost stranci. Zukorlić kazao da se po prvi put u historiji desilo jedno stranci od 11 odbornika, njih 10 otkaže poslušnost. Kazao da će se o njihovom statusu raspravljati u skladu sa Statutom stranke na prvoj sjednici Predsjedništova.

– Nisu nas ispoštovali. Nisu ispoštovali stranku. Dogovarali su sa privatno. Status ovih odbornika ćemo tretirati na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva stranke. Oni će da dobiju od Nadzornog odbora stranke, da se prije sjednice Predsjedništva izjasne. Stranka ima red, pravila i disciplinu koja funkcioniše svugdje, pa će funkcionisati i u Tutinu. I kad neko mnogo pogriješi mi nećemo odmah da mu “skinemo glavu” nego ima pravo na odbranu, da kaže nešto u svoje ime, da objasni, a onda će da se na sjednici Predsjedništva donijeti odluka o statusu deset odbornika i svih funkcionera koji su imenovani u vlast.

Fokusirajući se na budućnost, Zukorlić je naglasio da će se politički napori usmjeriti na Tutin i Sjenicu, gdje su planirani lokalni izbori. Stranka pravde i pomirenja namjerava pokrenuti inovativnu kampanju s novim licima, s ciljem preoblikovanja političke scene u ovim opštinama. “Ovo je tek početak za Tutin,” izjavio je Zukorlić, ističući odlučnost da se izgrade novi temelji unutar stranke i lokalne zajednice.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *