Zukorlić za Vučićevu izjavu okrivio Ljajića i Ugljanina!

860

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić je sinoć na konferenciji za novinare rekao da je obilježavanje Bajrama najviše uticalo na širenje zaraze u novopazarskom regionu.

Zukorlić u izjavi za Direktno.rs ocjenjuje da je Vučić “ponovo upao u zamku koalicionih partnera iz Novog Pazara i Sandžaka koji žele sa sebe da skinu odgovornost sa stanja u kome se trenutno nalazimo”.

“U pitanju su klasične dezinformacije. Bajram je bio 24. maja, a eskalacija epidemije kovida19 u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici je počela prije dvije nedjelje. Dakle, nemoguće je da je proslava Bajrama, koji je bio prije više od mjesec i po dana, uticala na širenje zaraze”, rekao je Zukorlić.

On je ocijenio da je Islamska zajednica stoprocentno poštovala sve preventivne mjere Vlade Srbije.

“Čak su i prije Bajrama utvrđene precizne i vrlo stroge preventivne mjere obilježavanja najvećeg islamskog praznika u džamijama. Islamska zajednica je i sada, prije nekoliko dana, samoinicijativno zatvorila sve džamije. Međutim, i pored toga, Vučić za eskalaciju epidemije traži uzrok u islamskim vjerskim obredima, a ne u diskotekama, noćnim barovima ili političkim skupovima gdje njegov partner (Rasim Ljajić) skače u masu, a dočekuju ga već zaraženi gradonačelnik i pola rukovodstva te stranke. Poslije jučerašnjeg istupanja predsjednika Vučića meni se javilo više Bošnjaka iz Novog Pazara, koji su mi kazali da se osjećaju veoma neprijatno i uvrijeđeno, jer to što je Vučić rekao nije tačno”, kazao je Zukorlić.

Zukorlić je ponovo pokušao indirektno da se dodvori vlastima u Beogradu, amnestirajući Vučića od date izjave u medijima i svaljujući svu krivcu na Ugljanina i Ljajića, iako ni jedan ni drugi nisu davali nikakve izjave ovim povodom.

Izvor: Radiostoplus
One thought on “Zukorlić za Vučićevu izjavu okrivio Ljajića i Ugljanina!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *