Zumretino čudo u bolničkoj sobi: Kako je Kur’an vratio njenog čovjeka iz kome /VIDEO/

1177

U tišini sterilne bolničke sobe, gdje se jedino čuje šum aparata koji održavaju život, odvijala se priča koja nadilazi granice medicine. Zumreta, čija je ljubav prema suprugu jača od svake prepreke, dokazala je da ponekad čuda dolaze tamo gdje ih najmanje očekujemo.

Njen suprug, nakon teške operacije srca, završio je u dubokoj komi. Prognoze doktora nisu bile obećavajuće; njegove šanse za oporavak bile su minimalne. Ali Zumreta nije gubila nadu. Svaki dan, kao vjerni pratilac, sjedila je pored njegovog kreveta, držeći Kur'an u rukama, pružajući mu podršku na jedini način za koji je vjerovala da još uvijek ima smisla.

“Izvadim Jasin, pomilujem ga, i počnem učiti,” prisjeća se Zumreta. “U jednom trenutku, tiho mi je rekao da nastavim. Znao je da sam tamo, iako nije mogao komunicirati na uobičajene načine.”

Njene riječi, prožete dubokom vjerom i nadom, postale su most između dva svijeta – onog ovdje i onog tamo. Kao da je njegov duh prepoznao snagu i iskrenost njenih molitvi, Zumretin suprug počeo je pokazivati znake poboljšanja. Protiv svih očekivanja, iz kome se vratio u svijet živih, potvrđujući da srce osjeća mnogo više nego što um može shvatiti.

Priča o Zumreti i njenom suprugu brzo se proširila, postavši simbol nade za mnoge koji se nalaze u sličnim situacijama. Njihova priča nije samo dokaz ljubavi i predanosti, već i podsjetnik da u najtežim trenucima, vjera može pružiti utočište i snagu da se prevaziđu prepreke koje se čine. Pogledajte videoprilog ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *