Zvanično! Hena Kurtagić u moćnom Vero Volej Milanu

590

Milano – Mlada srpska odbojkašica, Hena Kurtagić, nakon uspešne sezone na pozajmici u francuskom Nantu, sledeće sezone će igrati za italijanski Vero Volej Milano, potvrđeno je iz kluba. Kurtagićeva, rođena 2004. godine, jedna je od najperspektivnijih igračica svoje generacije, a već je pokazala svoje umijeće na međunarodnoj sceni.

Hena je prethodnu sezonu provela u francuskom klubu Nant, gde je svojim izvanrednim igrama u domaćem prvenstvu, kupu i evropskim takmičenjima, privukla pažnju skauta iz Milana.

“Njene igre nisu prošle nezapaženo, i nismo imali dilemu da je želimo već sledeće sezone u našem timu,” izjavio je tehnički direktor Vero Volej Milana.

Dodatno impresivno, Hena je zadržala svoje prvo mesto na listi najboljih blokera. Sa 19 uspešnih blokova postignutih tokom mečeva u Brazilu, dodala je još 14, ukupno 33, čime ostaje na vrhu liste u najjačoj konkurenciji. Ostavila je iza sebe Karol (25 blokova), Maljo (20 blokova), Danesi (19 blokova) i blizu je i Osmajićevoj (18 blokova), koja deli peto mesto sa Dajanom.

Ove godine, Hena je dobila veću ulogu i u nacionalnom timu, tokom prve dve nedelje Lige nacija. Njeni nastupi bili su impresivni, što je dodatno podstaklo interesovanje za njenim talentom. Očekuje se da će do kraja leta biti jedan od ključnih igrača u borbi za mesto u olimpijskom timu Srbije.

“Nositi dres Vero Volej Milana je ostvarenje mog sna. Imam velika očekivanja od sledeće sezone i želim da dam sve od sebe u svakom takmičenju,” rekla je Kurtagić za klupski sajt.

Njeno prisustvo u Milanu će zasigurno dodati novu dimenziju igri ovog prestižnog kluba, koji je poznat po svom ambicioznom pristupu i izvanrednim igračicama kao što su Teodora Pušić, Jovana Stevanović i Brankica Mihajlović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *