denis zvizdic

Zvizdić: Vrijeme je da NATO svoje vojnike pošalje u BiH i primi nas u Alijansu

544

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je u Mostaru kazao kako će se Dan nezavisnosti BiH kad tad obilježavati na čitavoj teritoriji naše zemlje jer je to datum ukupnog bosanskohercegovačkog identiteta i zajedništva.

“Živimo u posebnom vremenu velikih izazova, blokada koje traju već devet mjeseci, jedne vrste latentnog udara na ustavno-politički i pravni poredak BiH, sa željom da se ona prikaže kao nefunkcionalna država.

Naravno svi nasrtaji na BiH uključujući i ove blokade i udar na njen ustavni sistem, naravno da neće uspjeti jer BiH ima dovoljno unutrašnjih kapaciteta i prijatelja iz Međunarodne zajednice koji će nam pomoći da obezbijedimo siguran i prosperitetan put BiH”, kazao je Zvizdić.

U tom smislu, kako ističe ovo je pravo vrijeme, imajući u vidu i zadnje događaje i agresiju Ruske Federacije na samostalnu međunarodno priznatu državu Ukrajinu.

“Smatram da je pravo vrijeme da u prvom koraku NATO pošalje svoje vojnike u BiH, da ih rasporedi na određeni broj vrlo bitnih tačaka, unutar BiH, pogotovu u Brčko distriktu, a onda da se počne razmišljati i da se BiH koja je to zaslužila i koja je za to spremna primi u NATO savez kao njen punopravni član”, rekao je Zvizdić. To je zadatak na kojem, kako ističe, “svi moramo raditi”.

“Evropa je konačno uvidjela o čemu se radi i na Balkanu i na Istoku Evrope i uvidjela je od kuda prijeti opasnost i Zapadnom Balkanu i Ukrajini i čitavom slobodarskom svijetu. Sad je vrijeme ustvari za jednu vrstu evropskog, američkog i engleskog jedinstva, jedne nove snage i novog fronta u koji bi bila uključena i Bosna i Hercegovina”, zaključio je Zvizdić.

(Klix)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *