3 VAŽNA TRAGA: Novi pravac u potrazi za nestalom Dankom Ilić

2618

Bor, 28.03.2024. – Dvogodišnja Danka Ilić, čiji je nestanak u utorak, 26. marta, izazvao veliku pažnju javnosti i pokrenuo opsežnu potragu, još uvijek nije pronađena. Nakon 27 sati intenzivne pretrage terena u okolini Banjskog polja kod Bora, koja nije dala rezultate, policija mijenja taktiku i usmjerava istragu ka tri nova ključna traga.

1. Vještačenje mobilnog telefona majke

Policija je odlučila za detaljan pregled mobilnog telefona Ivane Ilić, majke nestale Danke, kako bi se dobili novi uvidi u kontakte i privatni život porodice. Ovaj korak, iako ne implicira sumnju, dio je šire strategije razjašnjavanja svih okolnosti koje okružuju nestanak.

2. Analiza podataka sa baznih stanica

Iako je terenska potraga možda obustavljena, naporima policije tu ne dolazi kraj. Detaljna analiza signala mobilnih telefona u okolini mjesta nestanka sada je u fokusu, u nadi da će otkriti nekonzistentnosti u iskazima ili nove tragove.

3. Dubinska provjera prijave nestanka

Nestanak Danke Ilić ponovo se ispituje, sa posebnim naglaskom na detalje koji su prethodili i uslijedili nakon nestanka. Pregled iskaza roditelja, kao i kretanje članova porodice, ključan je u nastojanju da se osvijetli ovaj misteriozni slučaj.

Policija i dalje stoji čvrsto iza svoje posvećenosti slučaju, obećavajući da neće stati dok Danka ne bude pronađena. U međuvremenu, postavljeni su šatori blizu kuće gdje je Danka nestala, a mještani Banjskog polja izražavaju duboku zabrinutost i nadu za brz povratak male Danke.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *