585

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je u poseti Novom Pazaru. Razgovori na temu saradnje bratskih gradova, kao i konkretni planovi na kojima počiva partnerstvo, temelje se, poručeno je, isključivo na potrebama građana.

„Imamo mnoštvo mogućnosti da povezujemo naše gradove, posebno kroz različite obrazovne, kulturne i sportske programe. Radićemo na povezivanju mladih, sportista i kulturnih radnika u narednom periodu”. Ona je istakla da je Novi Pazar grad dobrodošlice i srdačnosti, te da se ona tokom posete oseća kao kod svoje kuće. Zato, između ostalog, prema rečima gradonačelnice Sarajeva „Novopazarke i Novopazarce građani Sarajeva osećaju kao svoj, bratski narod“.

Da dva grada, sem zajedničkog osnivača povezuje mnogo toga, od istorije i tradicije do kulture i sporta. Bratski gradovi povezani su i činjenicom da mnogo Novopazaraca živi u Sarajevu. Upravo su ti ljudi, poreklom iz ovog kraja, najčvršći most saradnje dve zemlje i dva grada. Multietnička nit i multikulturalnost karakteristike su oba grada, na šta smo takođe, izuzetno ponosni. Saradnju u različitim oblastima, obraćajući posebnu pažnju na interesovanja i potencijale mladih, unapredićemo u narednom periodu. Grupa lekara iz Bosne i Hercegovine došla je u naš grad prošle godine, u momentima najvećih razmera pandemije u Novom Pazaru.

Pored medicinske pomoći građanima, Kanton Sarajevo je Novom Pazaru pružio i dragocenu novčanu pomoć, što nikada nećemo zaboraviti. Dešavanja u protekolom periodu dodatno su zbližila Novopazarce sa građanima Sarajeva.

Nakon sastanka sa gradonačelnicom Sarajeva obišli smo novopazarsku Staru čaršiju.




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *