UMJESTO U ZATVORU, KORNJAČA NA TV-U: ZAHVALJIVAO SE VUČIĆU

1085

Kontroverzni novinar na srbijanskoj Happy TV Milomir Marić ugostio je u svojoj jutarnjoj emisiji optuženika za ratni zločin Duška Kornjaču.

Kornjača je početak svog izglanja u emisiji gdje Marić redovno ugošćava optužene i osumnjičene za ratne zločine, iskoristio priliku da iskaže poštovanje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je bio kategoričan kada je poručio da Srbija neće izručiti Duška Kornjaču.

Zahvalio se Kornjača predsjedniku Srbije na “dosljednom držanju i dosljednoj odbrani Ustava i zakona Srbije i što nije podlegao pritiscima onih koji su imali namjeru da nanesu opće zlo srpskom narodu”.

Potom je Kornjača u kratkim crtama opisao svoj susret sa novinarom Avdom Avdićem.

– To je bilo jedno vrlo čudno iznenađenje. Ja sam kao srpski domaćin otvorio vrata da ga pozdravim, a on je odmah u jednom navalentnom odnosu rekao da sam u bjekstvu. Ja sam mu rekao da nisam u bjekstvu. Oteo sam mu telefon zato što me je nezakonito snimao – objašnjava Kornjača.

Milomir Marić je za Avdu Avdića kazao da mu je djelovao kao “specijalac SIPA-e ili agent Osmice”. Marić je rekao da je Avdo Avdić sin njegovog starog prijatelja, novinara Senada Avdića, što je neistina.

Dok se Kornjača skriva u Srbiji, u BiH se vodi kao “nedostupan organima”.

– Optužnica tereti optuženog Duška Kornjaču da je u period od sredine aprila 1992. do kraja juna 1992. godine na području općine Čajniče, u okviru širokog i sistematičnog napada Teritorijalne odbrane i Policijske stanice srpske opštine Čajniče, kao predsjednik Kriznog štaba, kasnije komandant ratnog štaba Srpske opštine Čajniče te predsjednik Skupštine opštine i ministar odbrane u Vladi Srpske autonomne teritorije Hercegovina, kao svjestan učesnik udruženog zločinačkog poduhvata, planirao i naredio progon nesrpskog stanovništva iz općine Čajniče – navedeno je na stranici Suda Bosne i Hercegovine.

Video pogledajte OVDJE

IZvor hayat.ba




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *