Vučićeva alternativa u izbornoj noći veličala Dražu Mihailovića /VIDEO/

418

Predsjednik Demokratske stranke Srbije i predsjednički kandidat koalicije Nacionalno demokratska alternativa (NADA) Miloš Jovanović na nedavno završenim izborima u Srbiji snimljen je kako proslavlja izborni rezultat pjevajući četničku pjesmu u kojoj se veliča Draža Mihailović.

Koaliciju “NADA” čini i Pokret obnove Kraljevine Srbije stoga nije iznenađujuće da Jovanović i njegove koalicione kolege javno simpatiziraju vođu četničkog pokreta u Drugom svjetskom ratu i osuđenog ratnog zločinca Dražu Mihailovića, s obzirom na to da je u pitanju stranka koju je osnovao Vojislav Koštunica.

U pitanju je stranka koja se protivila saradnji sa Haškom tribunalu i izručenju Slobodana Miloševića Hagu.

Ipak, sporno je da se “NADA” predstavlja alternativom Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću, zajedno sa pokretom Dveri, i pokretnom Zavetnici.

Predstavnici opozicione “Ujedinjene Srbije” istakli su da ostavljaju mogućnost koalicije s NADA-om u Beogradu.

Nosilac liste koalicije “Ujedinjeni za pobjedu Beograda” Vladeta Janković na pitanje da li je spreman na saradnju s koalicijom NADA rekao je da je Jovanović izričito kazao da ne namjerava da ide u koaliciju s SNS-om.

Jovanović je nakon objavljenih rezultata za Gradsku skupštinu Beograda kazao da bi NADA mogla biti “jezičak na vagi”.

“Deluje da vladajuća koalicija, dakle SPS (Socijalistička partija Srbije) i SNS (Srpska napredna stranka) ima 56 mandata od 110 odbornika u gradskoj skupštini. Sve i da ima manje, ja mislim da tu postoje neke liste koje bi rado s njima u koaliciju”, rekao je Jovanović.

Izvor: Klix.ba




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *