Razdor u Vladi? Đerlek optuzio ministre za skupljanje političkih poena, Zaim optužio Vladu za kriminal

2690

Nakon našeg teksta u kome postavljamo pitanje zbog čega u nedjelju u Novom Pazaru i Tutinu nije bilo ministra Đerleka, ministar se obratio javnosti putem Fejsbuk statusa.

Vidno izrevoltiran reakcijom javnosti, ministar Đerlek je optužio kolege iz vlade Gašića, Vučevića i Memića, a na indirektan način i Vučića za populizam i “zlopotrebljavanje očaja i teške situacije u kojoj se narod našao samo radi fotografisanja i prodaje magle u formi brige i ispraznih obećanja”.

Ministar dalje pokazuje elementarno nepoznavanje političke situacije u Sandžaku i cijeloj Srbiji, stavljajući u isti koš ministre Gašića, Vučevića i Memića sa lokalne vlastima Novog Pazara i Tutina, koje čine osim SDP i SNS kojima pripadaju pomenuti ministri, još i SDA u Tutinu, a SDA kao što je svima poznato, već godinama ne učestvuje u republičkoj vlasti. Dalje naglašava kako se on, za razliku od političara (?!) i kriznog štaba, time direktno kritikujući svoju koleginicu iz vlade Dariju Kisić Tepavčević, nije krio za vrijeme pandemije već je obišao sve kuće i pomagao u vidu lijekova, hrane i kiseonika.

Da li je ovaj status predstavlja očajnički pokušaj privlačenja pažnje na sebe, odraz političke nepismenosti novopečenog ministra ili indikator velikog zahlađenja odnosa između SPP i SNS ostaje da se vidi.

S obzirom na današnji intervju Zaima Redžepovića (video na linku) u kome optužuje pripadnike vlade za kriminal i kriminalnu spregu sa lokalnim vlastima u Tutinu, deluje da je u pitanju ovo treće i da su na pomolu problemi u odnosu SPP sa stožerom vlasti u Srbiji.

Redakcija Sandžak Danas




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *