Oteta djevojka u Novom Pazaru: Uhapšene tri osobe iz Sjenice zbog otmice u Novom Pazaru

11284

Otmica iz ljubavi u Novom Pazaru: Policija brzo reagirala.

Novi Pazar je bio mjesto dramatičnog događaja prošlog petka kada je policija uhapsila tri osobe iz Sjenice osumnjičene za otmicu mlade djevojke.

Incident se odigrao u naselju Parice, a zahvaljujući brzoj i efikasnoj akciji Interventne jedinice, djevojka je pronađena manje od sat vremena nakon otmice.

Prema izvorima Infolid, sve je počelo kada su građani oko 23 sata prijavili nasilan pokušaj ubacivanja djevojke u automobil. Svjedoci navode da je djevojka vikala, pokušavajući da privuče pažnju.

Policiji je od strane građana oko 23 sata prijavljeno da nekoliko osoba nasilno pokušava da ubaci djevojku u automobil. Ona je zapomagala i vikala, pokušavajući da alarmira komšiluk. Osumnjičeni su uspjeli da je ubace u vozilo i zatim su pobjegli odatle, kaže izvor za Infolid

Osumnjičeni su je ubrzo uspjeli odvesti, ali policija je odmah reagirala, blokirala sve ključne pravce i brzo locirala osumnjičene u mjestu Vučiniće.

U tom trenutku policija nije posjedovala mnogo informacija koje bi usmerile istragu. Pokrivene su sve važne saobraćajnice, raskrsnice, izlazi iz grada… Nije prošlo ni sat vremena kada su policijaci iz interventne jedinice, u mjestu Vučiniće primjetili sumnjivi automobil bez registarskih oznaka koji je bio parkiran pored putu, dok je u njemu bilo nekoliko osoba, kaže izvor.

Ispričalo se da je otmicu organizirao muškarac iz Sjenice koji nije mogao prihvatiti da djevojka ne želi vezu s njim. On i njegovi rođaci čekali su ispred njene kuće, a zatim je nasilno odveli. Sada su sva trojica osumnjičenih zadržani i čekaju saslušanje.

Muškarac iz Sjenice, zajedno sa svojim rođacima, došao je do Novog Pazara i parkirao se u blizini kuće u kojoj djevojka živi. Čekali su neko vrijeme da ona izađe i kada se to dogodilo, dvojica muškaraca i žena su je uvukli u vozilo i pobjegli. Osumnjičeni, koji je u djevojku zaljubljen, nije se mirio sa njenom odlukom da ne želi vezu sa njim, pa se odlučio na ovaj protivzakonit korak, kaže izvor iz istrage.

Policija će protiv njih podnijeti krivične prijave zbog otmice, pokazujući da brza i odlučna reakcija može spriječiti tragične ishode i zaštititi građane.




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *