Abazović i Kalač poručili napadnutim Bošnjacima da “ne nasijedaju na provokacije”

209

Koalicija “Crno na bijelo” najoštrije osuđuje scene koja se ovih dana dešavaju u Pljevaljima, posebno se osvrćući na one najsvježije od juče, verbalne napade na člana Socijaldemokrata (SD) i kamenovane prostorije Islamske zajednice, saopćeno je danas iz Građanskog pokreta URA, koji je član te koalicije.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima jutros su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima, a pljevaljski imam Samir Kadribašić na svom fejsbuk profili objavio je fotografije koje tome svjedoče, uz poruku da se “ovome ludilu mora stati u kraj”.

Koalicija “Crno na bijelo” poziva organe javnog reda i mira, i dalje aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića na hitnu reakciju i otkrivanje počinilaca, jer u suprotnom, kako kažu, smatraće ih odgovornim za sve te incidente.

Oni su kazali da je njihov nosilac liste Dritan Abazović sa saradnicima juče obišao Pljevlja i da je imao niz sastanaka sa predstavnicima Islamske zajednice i sa građanima Pljevalja.

“Mržnja i podjele nijesu imanentne ni građanima Pljevalja ni građanima Crne Gore. Razdor i podjele proizvod su sumanute politike odlazećeg režima koji se sada hvata za slamku spasa. Niko se ne smije osjećati poraženim i imati strah od bilo koga nakon održanih izbora osim onih koji su se ogriješili o zakon“, istakli su iz koalicije “Crno na bijelo”.

Oni pozivaju građane Pljevalja da “ne nasijedaju na jeftine provokacije od bilo koga da dolaze jer građansko, multietničko i društvo jednako za sve jedino je na čemu će se graditi Crna Gora i nakon smjene vlasti”.

“Različita politička uvjerenja ne smiju biti okidač za bilo kakve incidente i nerede ili netrpeljivosti. Na njima ćemo u budućnosti jačati naše demokratske kapacitete i snagu naše jedine i zajedničke države Crne Gore”, poručili su iz koalicije “Crno na bijelo”.

Da podsjetimo da je Abazović dao izjavu da su napadi na Bošnjake ustvari euforija pobjede izazvana čašicom alkohola, što možete pogledati na video snimku.

Izvor: Vijesti.me