Abazović objasnio zašto je bio na skupu sa srpskim nacionalistima

1057

Nakon što je objavljeno da je potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović bio večeras u restoranu Potoci, na Bioču sa predstavnicima Pravoslavnog bratsva Stupovi, rekao je da je to uradio jer im je obećao.

“Kada su me ispred RTCG 21. januara dočekali demonstranti, tokom razgovora sa njima obećao sam im da ću doći na njihov skup i podržati humanitarnu akciju koju su organizovali. Održao sam riječ i došao na skup na kojem se prikupljala pomoć za dvije porodice, od kojih je jedna muslimanska-albanska iz Ulcinja”, naveo je Abazović u reagovanju dostavljenom medijima.

Prema njegovim riječima, iako imamo dijametralno suprotne stavove po skoro svim mogućim pitanjima, nije mi smetalo da održim riječ, da sa njima sjednem i pridružim se humanitarnoj akciji.

“Smatram da je ovom društvu kao nikad do sad potrebno pomirenje i da svaki pojedinac treba da doprinese međusobnom poštovanju i uvažavanju svih vjera i nacija, gradeći zajedničkim naporima društvo na građanskoj, multietničkoj, multikonfesionalnoj osnovi. Tome svakako ne doprinose ni skandiranja upućena meni na protestnom skupu 21. januara, niti pjesme sa neprimjerenim sadržajem koje su se večeras mogle čuti, od kojih se javno ograđujem”, zaključio je Abazović.

Iako se potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ogradio se od pjesama i poruka neprimjerenog sadržaja koji se, kako se sinoć mogao čuti, na skupu humanitarnog karaktera, teško je povjerovati da nije znao šta se može čuti od onih koji su ga pozvali na taj događaj.

Foto: CdM
Foto: CdM

On je sinoć prisustvovao, kako je rekao, skupu humanitarnog karaktera na poziv Pravoslavnog bratstva Stupovi, koji slove za ogranak Putinovih noćnih vukova.

Foto: CdM
Foto: CdM

Kad cijeli svijet osuđuje napad Rusije na Ukrajinu, sinoć su se u restoranu Potoci, gdje je okupljanje održano, klicalo Rusiji, a pjevalo o Srbiji i Kosovu.

Sinoćnjem skupu su prisustvovali i funkcioneri DF-a Andrija Mandić, Jovan Vučurović, predsjednik Opštine Budva Marko Carević, sveštenici SPC…

Izvor CDM
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.