Akcija komunalne milicije u Novom Pazaru: Zaustavljeno ispuštanje krvi u rijeku Rašku

1924

Ulica Kej 37. Sandžačke divizije juče je bila poprište ozbiljnog ekološkog incidenta. Patrola komunalne milicije uočila je ispuštanje tečnosti nalik krvi u reku Rašku, što je odmah prijavljeno nadležnim organima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo brzo su reagovali, a uzorak tečnosti prosleđen je na analizu kako bi se utvrdilo njeno poreklo i potencijalna opasnost po okolinu.

O stanju na terenu obaveštena je i veterinarska inspekcija. Predstavnici komunalne milicije i MUP-a obišli su klanicu iz koje se u reku izlivao pomenuti sadržaj. Prvi rezultati ukazuju na ozbiljne nepravilnosti u radu klanice, što će biti predmet daljih istraga i potencijalnih sankcija.

Komunalna milicija će nastaviti rad na terenu u skladu sa svojim ovlašćenjima, kako bi se sprečilo dalje zagađenje i zaštitila životna sredina.

Važno je napomenuti da je od avgusta ove godine, u saradnji sa kriminalističkom policijom, identifikovano i procesuirano preko 20 krivičnih dela zagađenja životne sredine. Ovakve akcije su ključne za očuvanje zdravlja ljudi i prirode, te je od izuzetnog značaja da se odgovorni za ovakve prekršaje privedu pravdi.

Ekološki problemi poput ovoga zahtevaju brzu i efikasnu reakciju nadležnih službi, ali i veći angažman javnosti u prijavljivanju sličnih incidenata. Samo zajedničkim naporima možemo obezbediti čistu i zdravu životnu sredinu za buduće generacije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *