Albanci snimili spot / Prisjedinili Sandžak “Velikoj Albaniji”

1068

Dok se Sandžaklije pogođene ogromnim talasom korona virusa lavovski bore za svoje zdravlje i živote, umjesto pomoći od strane albanskih propagandista stiže pjesma o Sandžaku u sastavu Velike Albanije.
Iako je glavni albanski propagadista Ismet Azizi najavio pomoć Sandžaku s Kosova, do sada u ove krajeve nije stigla niti jedna maska, a ne šta više. Do se u Sandžaku umire od korone, albanski nacionalisti sanjaju san o albanizaciji ovdašnjih Bošnjaka šaljući im pjesmu s jasnom porukom o namjerama otimanja njihovih teritorija i njihovog pripajanja Velikoj Albaniji.

Inače, ovo je prva albanska pjesma o Sandžaku u historiji, što najbolje govori o vjestačkoj ideji albanizacije sandžačkih Bošnjaka.

Najblaže rečeno snimljena je skandalozna pjesma i spot u kojem se pojavljuju karte zamišljene Velike Albanije, koja obuhvata i pojedine dijelove Sandžaka.

Sandžak je na tim kartama podijeljen, pa su tako neki njegovi dijelovi poput Pešteri, Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Rožaja pripojeni imaginarnoj Velikoj Albaniji.

U pjesmi se o Sandžaku govori kao albanskom cvijetu, a pominjanje Novog Pazara, Rožaja i Pešteri u spotu je propraćeno fotografijama ovih mjesta i kartama Velike Albanije.

 

Pjesma i spot su toplo primljeni i naišli na oduševljenje kod albanskih nacionalista i propagndista koji Sandžak vide kao dio Velike Albanije, a Bošnjake kao nesretno slavenizirane Albance.

Preuzeto sa sandzacki.rs
2 thoughts on “Albanci snimili spot / Prisjedinili Sandžak “Velikoj Albaniji”

  1. aga sandzacki

    upamtite i vi albanci i vi hrvati i vi srbi!! jednom za svagda!!! sandzak nije porobljena zemlja sandzak pripada samo sandzaku!!

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *