Alija Fatić: Mi ćemo igrati u Pazaru protiv Kosova, ako Srbija igra na Palama

640

Odbojkašice Srbije zakazale su pripreme od 4. do 18.jula, i to na Palama, takođe će igrati prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana. Na najavu odigravanja prijateljske utakmice odbojkaš žestoko je reagovao predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić i poručio da će, ako se to zaista desi, selekcija BiH tražiti da igra u Novom Pazaru protiv Kosova ili Turske.

–  Niko nas nije kontaktirao, niti smo mi dali bilo kakvu saglasnost. Ja sam predsednik Saveza za celu BiH i tako se ponašam. Imam odličnu saradnju s klubovima iz RS, ali ovo što sada stiže iz Srbije nije dobra stvar – izjavio je Fatić.

Takođe je dodao da  neće dati saglasnost OSBIH ,i ukoliko se utakmica odigra, spremiti odgovor.

– Ukoliko se ta utakmica odigra, mi ćemo zakazati utakmicu u Novom Pazaru protiv Kosova ili možda Turske. Da vidimo kako će se tada osećati Zoran Gajić i Odbojkaški savez Srbije koji nam se uopšte nije javio – poručio je Fatić.

Da ovo nije usamljeni primjer Odbjkaškog saveza Srbije, pošto su prošle godine u Republici Srpskoj, u Banjaluci, odigrale utakmicu protiv Bugarske, s tim da tada nije bilo zamjerki iz Odbojkaškog saveza BiH, ali verovatno nakon konstantnog zanemarivanja i zaobilaženja nadlježnih institucija i OSBIH je reagovao.