Asmir Bihorac prepravio objavu u kojoj je Džaferovića nazvao bagrom  

1152

Predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) u Luksemburgu Asmir Bihorac koji je jučer u Facebook grupi “Za Muftiju” objavio fotografiju i komentar u kojem je člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džeferovića, imame Islamske zajednice Srbije i predsjednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina nazvao “razbijačima Islamske zajednice i bagrom gorom od Dodika i svakog ratnog zločinca”, prepravio je svoju objavu dodavši iza riječi “bagra” riječi “u kapama”

Podsjećamo, Bihorac je jučer napisao sljedeći komantar: “Dodik je gospodin za ovu četvoricu. Dodik nije naš i ne boli me kad nas ruši, ali naši kad nas ruše i razbijaju IZ to boli. Zato ova bagra je gora od Dodika i svakog ratnog zločinca”.

Fotografija koju je Bihorac objavio uz sporni komentar snimljena je u subotu u novopazarskoj Bor džamiji, gdje je Džaferović klanjao teravih namaz u društvu muftije sandžačkog Rijaseta IZS Senada ef. Halitovića, njegovog zamjenika Muhameda ef. Demirovića, predsjednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, te predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esada Džudža.

Skrinshot

Pored toga, Bihorac se povodom komentara, koji je izazvao ogromnu negativnu reakciju u javnosti, oglasio na svom Facebook profilu:

“Moja objava od jučer, povodom boravka u Sandžak člana predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodina Džaferovića, izazvala je samo reakciju zlonamjernih “ljudi”.

Od muve su napravili slona. Moje riječi su izvukli iz konteksta, izmišljali i potvarali. No, takve osobe i takvi mediji su mi totalno nebitni. Ovim putem se obraćam zbog dobronamjernih ljudi.

Prije nego bilo ko šta kaže neka dobro pročita šta sam objavio u tom tekstu…nisam rekao da je Dodik bolji, već da je gospodin za one što su na slici, jer nije naš kad nas udara, pa manje i boli, a kad neko naš udara to boli…što se tiče bagre, mislio sam na ove što su pod uticajem Srpske udbe.

Ponjele su me i emocije gledajuči da se podrzavaju rušitelji IZ u Srbiju, znajuči jasno da iza njih stoji Srpska akademija.

Hvala vam i halalite, napisao je Bihorac.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10219625055403451&id=1428177700

Skrinshot