Atletičari Novog Pazara na pripremama u Ulcinju

494

Atletičari Novog Pazara Elzan Bibić i Teodora Simović, pod vođstvom trenera Rifata Zilkića, počeli su zimske pripreme u Ulcinju, gdje će im se tokom februarskog školskog raspusta pridružiti i mlađi članovi trofejnog kolektiva.

“Sve će biti podređeno najboljim novopazarskim atletičarima, koji će pokušati da se što bolje spreme za napornu i važnu, olimpijsku godinu”, rekao je sportski direktor pazarskog kluba i selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković.

On je dodao da će u Ulcinju i Baru raditi srednjeprugaši i dugoprugaši iz reprezentativnih selekcija Srbije, dok će sprinteri, preponaši i skakači imati svoje termine za treninge u dvorani u Beogradu.

“Ovaj dio sezone važan je jer prethodi takmičenjima u dvorani, gdje se najviše očekuje od Bibića. On će krajem januara nastupiti u reprezentaciji Srbije u Novom Mestu, na tromeču sa Hrvatskom i Slovenijom, a posle toga i na mitingu u Karlsrueu”, rekao je savezni selektor.

“Teodora se sprema da na jednom od maratona uskoro napadne normu za Olimpijske igre u Tokiju, kao i za Prvenstvo Balkana u polumaratonu narednog mjeseca u Zagrebu. Tu bi mogla da overi vizu za Evropsko prvenstvo u polumaratonu u Parizu”, zaključio je Zuković.