Bačevac: Svako neosuđivanje zločina je njegovo odobravanje

504

Pred poslanicima Skupstine Srbije danas su se našle izmjene i dopune zakona o putnim ispravama, kao i potvrđivanje više memoranduma o vise međunarodnih sporazuma. Poslanici SDP-a najavili su podršku za predložene zakone i sporazume.

Poslanik SDP-a, Dr Muamer Bačevac, je naglasio da će socijaldemokrate Rasima Ljajića uvijek podržavati svaki zakon koji olakšava i pojeftinjuje građanima da dođu do bilo kog službenog dokumenta.

Takođe, on je podržao sporazum kojim se produbljuje saradnja sa Obavještajnom agencijom Evropske Unije EUROPOL, čime se, kako ističe, otvaraju vrata još jedne evropske institucije našoj zemlji.

” Za nas u SDP-u evropska budućnost Srbije nema alternativu i mi ćemo snažno podržati svaki akt unifikacije sa evropskim pravom kao i članstvo u svaku instituciju Evropske unije” kazao je Bačevac.

On je iskoristio prisustvo ministra Stefanovića da zatraži javnu osudu i krivično goni vinovnike nemilog događaja iz sela Riljac kod Trstenika od 20.oktobra, kada su, podsjećamo, članovi Udruženja Kraljevina Srbija, obučeni u tradicionalne četničke uniforme, veličali ratnog zločinca Radovana Karadžića, te vrijeđali vjerska i nacionalna osjećanja bošnjačkih muslimana.

“Ja kao ubjeđeni socijaldemokrata na čijem vrhu piramide nije ni Srbin ni Bošnjak niti Mađar, već građanin Srbije, tražim javnu osudu i krivično gonjenje ovih neodgovornih ljudi, jer  neosuđivanje se može shvatiti kao podrška. Izuzetno uvažavam gest lokalnog svještenika Vladimira Trošića koji se izvinio i ogradio od ovog čina i ovih neodgovornih ljudi. Osuda svih ekstremizama i pravedna riječ uvijek djeluju ljekovito i put su pomirenja među narodima” rekao je Bačevac.