Bajden najavio udar na ruske oligarhe: Putin nema predstavu šta sledi

717

„Večeras kažem ruskim oligarsima i korumpiranim liderima koji su ućarili milijarde dolara od ovog nasilnog režima, nema više“, rekao je Bajden tokom svog obraćanja u utorak uveče po lokalnom vremenu. On je objavio formiranje nove radne grupe u okviru Ministarstva pravde koja će istraživati ruske oligarhe, preneo je CNN.

“Dolazimo po vašu nelegalno stečenu imovinu”, poručio je Bajden.SAD je takođe zatvorila svoj vazdušni prostor za ruske avione, priključivši se tako brojnim zemljama koje su prošle sedmice uvele slične mjere, što će “dodatno izolovati Rusiju”, kako je ocijenio Bajden.

Aludirajući na Putina, kazao je da on “nema predstavu šta sledi”.”Putin je izazvao nasilje i haos. Ali, dok možda postiže uspjehe na bojnom polju, platiće, s druge strane, dugoročno visoku cijenu”, kazao je Bajden.

Dodao je i da je odgovor američkog naroda i poslanika u Predstavničkom domu Kongresa na rusku invaziju razlog za samopouzdanje kada se radi o suočavanju sa krizom. Ocijenio je i da je američki narod spreman za zadatak pred njim kako bi održao svijet jedinstvenim protiv autokratije.

”Sada je trenutak odgovornosti. Naš test odlučnosti i savesti, same historije. U ovom trenutku se formira naš karakter. Pronašli smo svrhu. Naša budućnost je iskovana”, poručio je Bajden na kraju i dodao da poznaje svoju naciju.”Proćićemo test. Da zaštitimo slobodu, da proširimo pravičnost i mogućnosti. Sačuvaćemo demokratiju. Koliko god da su ova vremena teška, danas sam optimističniji što se tiče Amerike nego što sam ikad bio”, kazao je Bajden.

N1
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.