Biševac pokazao dokumentaciju i najavio tužbu protiv Muratovića

193

Društvo Vesti

Biševac javnosti pokazao medicinsku dokumentaciju, protiv Muratovića zbog iznošenja laži podneće tužbu

July 23, 2020 413 Views

Na juče održanom sastanku, organizovanom sa ciljem da se postigne dogovor o formiranju nezavisne Komisije koja će se baviti utvrđivanjem istine o broju umrlih od korona virusa predstavnik BKZ Admir Muratović izneo ne niz laži, a najveća među njima je da je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac 15. juna znao da je ppozitivan na korona virus, stoji u njegovom dopisu upućenom medijima.

Muratović je, podsećamo,  Biševca optužio da je izvršio zločin sa predumišljajem.

”Ne želeći da se branim, naročito ne od takvog čoveka, javnosti zarad prezentovanja istine dostavljam na uvid medicinsku dokumentaciju”

Biševac je medijima dostavio medicinsku dokumentaciju koja sadrži najpre prvi test, urađen 15. juna na kojem se jasno vidi da je bio negativan, a takođe i rentgen snimak pluća i izveštaj koji ne ukazuje na bilo kakve promene ili prisustvo virusa.

U prilogu je i nalaz od 23. juna kada je metodom uzorkovanja nazofaringalnog brisa utvrđen pozitivan rezultat. Istog dana, dakle 23. juna urađen je i rentgen pluća koji ukazuje na izvesne promene.

Od tog perioda do prve polovine 11.  jula gradonačelnik Biševac sproveo je terapiju nakon čega je kako se i vidi u dostavljenoj dokumentaciji, a prema protokolu o lečenju virusa poovio uzorkovanje iz nazofaringalnog brisa, odnosno PCR metodu koja je potvrdila nepostojanje virusa, dok rentgenski snimak urađen nedelju dana kasnije, odnosno 18. jula ukazuje na značajan oporavak.

Kako navodi zbog zlonamernih pobuda javnost je uznemirena preko čega on ni kao čovek ni kao odgovorno lice neće preći. Protiv Murtaovića, za koga tvrdi da unosi smutnju i poseže za lažma, za šta ističe Biševac mora snisotiti odgovornost, podneće tužbu.