Bošnjačka stranka: Zastrašujuća četnička ikonografija i okupljanje četnika u Beranama

1076

Bošnjačka stranka najoštrije je osudila nacionalističke poruke upućene Bošnjacima u Beranama.

“Četnička ikonografija i okupljanje četnika u Beranama, kao i zastrašujuće poruke koje se plasiraju ovih dana, ne smiju da prođu bez adekvatne reakcije nadležnih organa. Svima je poznato da četništvo simbolizuje šovinizam, mržnju i zločine, s toga, pozivamo nadležne da pronađu aktere najnovijih prijetnji i uvreda, sudski ih procesuiraju, jer fašističke poruke moraju biti sankcionisane u građanskoj i pravnoj državi”, navode u saopćenju.

U toj stranci su sigurni da će građanska Crna Gora i građansko Berane osuditi i odbaciti takve poruke. Očigledno je, dodaju, da neko ovakvim gnusnim porukama želi da zastraši muslimane koji žive u ovom gradu.

“Poručujemo da Bošnjake i muslimane to neće uplašiti, znamo da su to aveti prošlosti koji odlaze u istoriju. Grafiti ovakve sadržine nikako ne smiju poremetiti dobre, prijateljske i komšijske odnose koje Bošnjaci gaje sa svojim komšijama drugih vjera i nacija”, zaključuju u toj stranci.

Izvor: CDM
2 thoughts on “Bošnjačka stranka: Zastrašujuća četnička ikonografija i okupljanje četnika u Beranama

  1. aga sandzacki

    nisu to aveti proslosti izvinite vec zlocinci koji i dalje su tu medz nama!! bosnjaci budi te spremni jer aveti ne postoje a koljaci bogami su tu!!

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.