Search

Brnabić: Danas vjerovatno uvodimo dodatne restriktivne mjere

Premijerka Ana Brnabić kazala je da će sutra „vjerovatno“ biti uvedene restriktivne mjere u više gradova, nalik na one koje su u proteklih nekoliko dana uvele pojedine lokalne samouprave uslijed razbuktavanja kovid-19.

Ona je na TV Pink kazala da će se sutra u 10 biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, i da se neće uvoditi potpune zabrane kretanja ili okupljanje, kao tokom vanrednog stanja.

Podsjetila je da su različiti oblici vanrednog stanja za sada uvedeni u Novom Pazaru, Kragujevcu, Užicu i Vranju.

Po njenim riječima, mjere će biti na snazi u pojedinim mjestima, a ne na čitavoj teritoriji Srbiji.

„Beograd svakako, u njemu ima najviše zaraženih, ne po glavi stanovnika već ukupno, ali opet dvije trećine svih zaraženih je u Beogradu. To je uglavnom mlađa populacija, pa ćemo da gledamo kako da targetiramo mjere i da riješimo taj problem u tom trenutku.

Navela je i da će se „svakako“ zabraniti rad noćnih klubova, a da će zabrana ili ograničenje rada restorana takođe biti razmotrena.

Kazala je da je „razmišljala šta je pametno (u trenutnoj situaciji)“ i da je „očigledno“ da će korona biti prisutna sve dok se ne razvije vakcina protiv kovid-19.

„Vi do tada morate da živite… I ti klubovi, i ti restorani su ekonomija, koji pune budžet iz kog se isplaćuju penzije“, rekla je ona.

Premijerka je navela da za sada nema novih slučajeva u Vladi Srbije, da je „korona rizik koju profesija (političara) nosi sa sobom“ i da se ona ranije testirala, kada se ispostavilo da je osoba sa kojom je bila u kontaktu bila pozitivna na korona virus.

Izvor Danas
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.