ČEČENI POKUŠALI DA UBIJU ZELENSKOG “Plan je osujećen”

1220

Spriječen je pokušaj atentata na ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog od strane elitne grupe čečenske paravojske, objavili su ukrajinski zvaničnici.

Pokušaj atentata je osujećen – rekao je Aleksij Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbjednost i odbranu, prenosi britanski Telegraf.

Kako je istakao Danilov, “elitna grupa” Čečena stigla je u Kijev da ubije ukrajinskog predsjednika, sastojala se od dvije jedinice, od kojih je jedna zarobljena, dok je druga bila pod vatrom ukrajinske vojske.

Kako piše britanski list, nije odmah jasno koliko su se približili Zelenskom.

– Dvojica Čečena su poginula, šestoro njih je povrijeđeno – rekao je ukrajinski zvaničnik.

Nije jasno da li su te žrtve povezane sa istim događajima koje je opisao Danilov, koji je na ukrajinskoj televiziji rekao da su čečenske jedinice koje su “došle da ubiju našeg predsjednika eliminisane”.

Prema američkim obavještajnim službama, ruski cilj je bio da „obezglavi“ ukrajinsku vladu uklanjanjem njenog rukovodstva. Zelenski je opisao u jednom snimku kako ga je „neprijatelj označio kao metu broj jedan“.

Ramzan Kadirov, lider Čečenije, rekao je u utorak da su Čečeni ubijeni u invaziji Moskve na Ukrajinu. Kadirov, saveznik Kremlja, dao je podršku napadu Vladimira Putina na Ukrajinu, šaljući svoje borce u zemlju.

Kadirov zbog privrženosti ruskom lideru dobio je nadimak od zapadih medija “Putinov besni pas”.

Izvor Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.