Dačić u UN napao kosovsku ambasadorku (VIDEO)

Dačić u UN napao kosovsku ambasadorku (VIDEO)

660

Nakon sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) došlo je do verbalnog okršaja između ministra spoljašnjih poslova Srbije, Ivice Dačića, i ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, Vlore Citaku.
Jučerašnja sjednica Vijeća sigurnosti UN-a bila je posvećena Kosovu, a Citaku se po završetku oglasila na društvenim mrežama navodeći da joj je u toku razgovora s delegacijama SAD-a i Velike Britanije prišao srbijanski ministar te iznio uvrede na njen račun i na račun delegacije Kosova.

Ona je na svom Twitter profilu objavila i snimak koji dokazuje da je došlo do verbalnog sukoba. Na snimku se vidi Dačić kako govori kosovskoj ambasadorici da sjedi s kolonizatorima, očito misleći na delegacije SAD-a i Velike Britanije.

“Ajde ne se*i”, kazao je Dačić u zgradi UN-a i napustio salu. Inače, u sali u kojoj je došlo do verbalnog okršaja prisustvovao je veći broj predstavnika međunarodne zajednice.

Ministar spoljašnjih poslova Srbije rekao je za Radio-televiziju Srbije (RTS) da je Citaku pokušala predstaviti Srbiju kao kolonijalnu silu koja je vijekovima držala Kosovo ističući da izlaganje Citaku pokazuje koliko ona “nema stida”.

Izvor: Sandžak danas/Klix.ba