Danas nakon ikindije namaza svirepo ubijenom Nusretu Destanoviću dženaza namaz

19120

Đerekare, 11. februar 2024. — Porodica, prijatelji i cijela zajednica danas se opraštaju od Nusreta Destanovića, mladića čiji je život brutalno okončan, a čije je tijelo pronađeno nakon tri dana intenzivne potrage. Njegov ukop će biti obavljena danas nakon ikindije i dženaze-namaz, koja će se održati kod džamije u Đerekare, s polaskom od kuće u 13.15 sati.

Nusretova smrt izazvala je duboku tugu i brojna pitanja među članovima zajednice. Nakon što su se pojavile suprotstavljene informacije, potvrđeno je da je mladić pronađen mrtav u napuštenom bunaru, što je rezultat tragičnog ubistva. Porodica sumnja da je za ovaj čin odgovorna grupa od tri muškarca, predvođena bivšim suprugom žene s kojom je Nusret bio u kontaktu.

Prema dostupnim informacijama, Nusret je bio zaveden porukom poslanom s telefona dotične žene, a na dogovoreno mjesto susreta dočekala ga je zasjeda. Porodica i prijatelji su u šoku i očaju, ne mogući da se pomire s gubitkom.

MUP u Novom Pazaru brzo je reagirao, uhapsivši troje osoba povezanih s ubistvom, dok glavni osumnjičeni, vjeruje se, je pobjegao u Njemačku. Ubistvo je dodatno zakomplikovano saznanjem da je u zločin moguće uključeno više osoba, uključujući i jednu ženu, dok se za još jednim saučesnikom aktivno traga.

Selo Đerekare ostaje u žalosti za Nusretom Destanovićem, mladićem čiji je život prekinut u nasilju koje je ostavilo dubok trag na sve koji su ga poznavali. Dok se porodica i prijatelji okupljaju da isprate Nusreta na njegovom posljednjem putovanju, ostaje nada da će pravda biti zadovoljena za ovaj besmisleni čin nasilja.

Nusret je iza sebe ostavio oca Šemsa, majku Fatimu, tri brata Ifeta, Ulfeta i Sulveta, kao i tri sestre Ziju, Maliću i Sasiki, i mnogobrojnu ostalu rodbinu i prijatelje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.