denis-coric

Denis Ćorić na pragu preuzimanja FK Novi Pazar: Ambicije i strategije novog kursa

2661

REDAKCIJA SANDŽAK DANAS

U potrazi za novim šefom struke, FK Novi Pazar aktivno razmatra opcije koje bi mogle unaprediti klub u nastavku sezone. Među vodećim kandidatima za ovu ulogu ističe se Denis Ćorić (46), bosanskohercegovački trener čije su sposobnosti već dokazane na domaćoj sceni. Od preuzimanja FK Posušje ove zime, Ćorić je uspešno ostvario cilj opstanka u ligi, a njegova ambicioznost i dosadašnji uspesi postaju predmet šireg interesovanja.

Ćorićeva karijera obilježena je impresivnim dostignućima, uključujući plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine sa NK GOŠK, kao i s Posušjem, što su uspesi kojima se može pohvaliti. Osim toga, pod njegovim vođstvom, Posušje je ove sezone igralo u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine, a u prvenstvu zauzimaju sjajno šesto mjesto sa 33 osvojena boda.

Sa jasnim ciljem da regularni deo prvenstva završi među osam najboljih timova, rukovodstvo FK Novi Pazar izražava spremnost da angažuje Ćorića što pre, što nagoveštava moguće značajne promene u klubu u narednim danima.

Međutim, treba uzeti u obzir da Ćorić ima važeći ugovor sa Posušjem, gde obavlja kvalitetan rad. Predstojeći razgovori sa trenutnim klubom biće ključni za finalizaciju ovog potencijalnog transfera. Osim toga, Ćorićeva veza sa srpskim fudbalom nije nepoznanica, s obzirom na prethodne spekulacije o njegovom mogućem angažmanu sa FK Radnik Surdulica tokom zimske pauze Superlige Srbije.

Interes za Wwin ligu Bosne i Hercegovine u Srbiji raste, posebno nakon dolaska igrača poput Dudića i novajlija iz Bosne i Hercegovine u redovima Radničkog, što dodatno ističe značaj Ćorićevih dostignuća i potencijal njegovog doprinosa FK Novi Pazar.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *