DETALJNIJE O STRAVIČNOM SUDARU NA IBARSKOJ/Dva brata krenula s tetkom na ljekarski pregled

DETALJNIJE O STRAVIČNOM SUDARU NA IBARSKOJ/Dva brata krenula s tetkom na ljekarski pregled

755

Braća Selmin Halilović (28) i Erdan Husović (18) poginuli su, dok je njihova tetka Neima teško povrijeđena u udesu koji se dogodio juče oko 6.30 ujutro u mjestu Tavnik na dionici Ibarske magistrale između Kraljeva i Preljine. Iako je prvobitno javljeno da je sa braćom u kolima bila njihova majka, naknadno je utvrđeno da se ipak radi o tetki.

Mladići iz Rožaja u Crnoj Gori su poginuli kad su sa tetkom Neimom navodno krenuli u Beograd na ljekarski pregled. Kod ljekara su krenuli Neima i stariji brat, koji je nedavno imao operaciju očiju i koji je vozio automobil kada se on direktno sudario sa autobusom.

FOTO: N.B. / RAS SRBIJA

FOTO: N.B. / RAS SRBIJA

Šta se tačno desilo, utvrdiće istraga, kojom brzinom su se kretali, kao i u kakvom tehničkom stanju je bio njihov “golf”. Ono što je za sada ustanovljeno jeste da je Selmin Halilović upravljao automobilom “golf”, rožajske registracije, koji se kretao ka Preljini.

Na ovoj dionici Ibarske magistrale juče ujutro bila je gusta magla, ali je uprkos takvim vremenskim uslovima, prema prvim, nezvaničnim saznanjima, vozač “golfa” počeo da pretiče kamion kraljevačke registracije. Iz suprotnog smjera dolazio je autobus kragujevačkog prevoznika “Vihor”, pa je “golf” direktno udario u lijevu stranu autobusa.

Od siline udarca automobil je smrskan, a vozač “golfa” Selmin Halilović i njegov brat E. H, koji je sjedio na zadnjem sjedištu automobila, zadobili su smrtonosne povrede.

Mladići su poginuli na mestu: Selmin Halilović i E. H.

Na mjesto nesreće ubrzo su došle ekipe Hitne pomoći i vatrogasaca, koji su morali da sjeku “golf” da bi žrtve izvukli iz slupanog automobila. Vatrogasci su iz slupanog “golfa” izvukli i teško povrijeđenu Neimu, koja je sjedila na mjestu suvozača.

Neima Halilović je u sudaru teško povrijeđena i sanitetskim vozilom hitno je prevezena u Opštu bolnicu “Studenica” u Kraljevu. Ljekari su utvrdili da je žena u životnoj opasnosti i odmah su je operisali. Zbog ozbiljnosti povreda, na dalje liječenje biće prebačena u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu.

Vozač autobusa ispričao je za medije da se kretao iz Mrčajevaca ka Kraljevu, kada je kod Tavnika automobil koji se kretao iz kontra smjera udario u njega. On tvrdi da je vozač “golfa” u trenutku udesa preticao dva kamiona.

Na mjestu nesreće, prema njegovim riječima, vrlo brzu su došli Hitna pomoć, policija i vatrogasci. On je dodao da niko od putnika iz autobusa nije povrijeđen.

FOTO: NENAD BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA

FOTO: NENAD BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA

Izvor Blic