djilas i tepic

Đilas i Tepić: Objelodanićemo ugovore Srbije sa kineskim kompanijama

616

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je u Boru da će “po dolasku na vlast” objelodaniti ugovor o strateškom partnerstvu Srbije i kineske kompanije Ziđin, koja je 2018. godine postala većinski vlasnik RTB Bor.

“I ne samo ugovor sa Ziđinom, već ćemo uraditi i reviziju svih bilateralnih ugovora i međudržavnih sporazuma koji su proistekli kao posljedica potpuno netransparentnih bilateralnih sporazuma, posebno sa Kinom. To je jedan od naših stubova, koga zovemo ekonomski patriotizam“, rekla je Tepić.

Ona je kazala da ne zna šta će u tim ugovorima zateći, ali da će oni sigurno biti objelodanjeni, jer zakonodavstvo Srbije “ne postoji“, a inspektori “ne smiju ni da uđu u kineske kompanije“.

“Sadašnji režim želi da od Srbije napravi koloniju i da je potpuno privatizuje i zato ćemo preispitati šta je sve urađeno na štetu Srbije i građana Bora, ali i koja je cijena koja će se platiti u narednim godinama”, dodala je Tepić.

Predsjednik SSP Dragan Đilas izjavio je da “ne postoji mogućnost” da neka strana kompanija bude većinski vlasnik srpskih resursa.

“Mi strane investitore ne teramo, oni su neophodni, ali ne postoji mogućnost da nijedna strana kompanija bude većinski vlasnik resursa države Srbije, a to su rude, voda i zemljište”, rekao je Đilas.

On je iznio analize stručnjaka SSP, da ukoliko se nastavi vađenje rude trenutnim tempom, u Boru će se ruda vaditi samo još 13 godina, a poslije toga će ostati zagađen grad i uništeno zemljište.

“Siguran sam da ćemo i za investitora i za ljude koji ovde žive naći rješenje, jer je u Boru razvijen biznis”, dodao je Đilas.

Tepić, Đilas i predsjednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović danas su boravili u Boru, kako bi pružili podršku izbornoj listi “Marinika Tepić – Za pobedu Bora” i Ljubiši Stamenkoviću, inženjeru u kompaniji Ziđin koji će biti predložen za gradonačelnika.

Izvor: Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.