Đorđe Nansić iz Srbije primio islam tokom posjete Sanliurfi

394

Navodeći da još nije odredio svoje novo ime nakon što je postao musliman, Đorđe Nansić je rekao da se osjeća slobodnim, navodeći da je tražio istinu i našao istinu u Sanliurfi. Srbijanac Đorđe Nansić prihvatio je islam tokom posjete jugoistočnom turskom gradu Sanliurfa, javlja Anadolu.

Nansić je posjetio turistička mjesta u jugoističnoj Turkiye, među kojima je i džamija Dergah u regiji Balikgol u Sanliurfi, za koju se u nekim predajama navodi da je rodno mjesto poslanika Ibrahima pa se zbog toga i naziva “prijestolnicom poslanika“.

Nansić je tokom obilaska džamije Derhah imamu Ibrahimu Onatu iskazao želju da pred njim prouči šehadet i prihvati islam.

Nakon klanjanja ikindija-namaza u džamiji, Đorđe je pred mnogobrojnim džematlijama proučio šehadet (svjedočenje) i zvanično prihvatio vjeru islam.

Navodeći da još nije odredio svoje novo ime nakon što je postao musliman, Đorđe je rekao da se osjeća slobodnim, navodeći da je tražio istinu i našao istinu u Sanliurfi.

Imam džamije Ibrahim Onat poklonio je Đorđu Časni Kur'an, nakon čega su prisutni čestitali.

Şanlıurfa'ya gezmek için gelen Sırp Corc Nansic (sağda), Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde kelimeişehadet getirerek Müslüman oldu. ( Müslüm Etgü – Anadolu Ajansı )
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.