Dok fudbaleri igraju ili prate EP, Paul Pogba obavlja hadž sa suprugom

Dok fudbaleri igraju ili prate EP, Paul Pogba obavlja hadž sa suprugom

842

Paul Pogba, svjetski poznati francuski fudbaler i bivši prvak svijeta, odlučio je ove godine da ne prati Evropsko prvenstvo u fudbalu, već da se posveti ispunjenju jedne od pet svetih dužnosti u islamu – hadžu. Sa suprugom, Pogba je otputovao u Meku, gdje je zajedno sa hiljadama drugih vjernika obavio hadž.

Pogba je poznat po svojoj posvećenosti vjeri, a ovaj potez samo potvrđuje njegovu odlučnost da ispuni sve vjerske obaveze. Fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama prikazuju njega i njegovu suprugu u bijelim ihramima, tradicionalnoj odjeći za hadž, ispred Kabe, najsvetijeg mjesta u islamu.

Ovaj potez Pogbe privukao je pažnju mnogih, posebno u vrijeme kada je fudbalski svijet fokusiran na događaje u Njemačkoj gdje se održava Evropsko prvenstvo. Iako je Evropsko prvenstvo uvijek veliko takmičenje koje privlači pažnju miliona ljudi širom svijeta, za Pogbu je ispunjenje dužnosti prema vjeri imalo prednost.

Pogba je oduvijek otvoreno govorio o svojoj vjeri i kako mu ona pomaže u karijeri. Njegova posvećenost islamu i ispunjavanju svih vjerskih obaveza služi kao inspiracija mnogim njegovim fanovima širom svijeta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *