Domovi zdravlja u Sjenici i Tutinu dobili novu pomoć

546

TUTIN/SJENICA – Tačno nedelju dana nakon prvog kontigenta humanitarne pomoći, domovima zdravlja u Tutinu i Sjenici stigla je nova količina zaštitne i medicinske opreme koja je prikupljena u okviru akcije Fonda B92 i Srpskog filantropskog foruma za pomoć ovim gradovima.

Domu zdravlja u Tutinu, predstavnici nevladinih orgnizacija uključeni u ovu akciju, juče su isporučili opremu u vrijednosti od skoro 310.000 dinara, saopštili su iz Fonda B92.

Nabavljen je 1 EKG aparat, 5 aparata za mjerenje pritiska, 3 pulsna oksimetra, 1 inhalator, kao i veće količine dezinfekcionih sredstava, maski, rukavica, kaljača, kapa i hirurških kompresa.

Nakon posjete Tutinu, pomoć je stigla i Domu zdravlja u Sjenici, kojem su isporučeni po jedan set za inkubaciju, ferno nosila i spinalna daska, 1000 hirurških i 300 maski za kiseonik, 200 komada nosnih kanila, 50 zaštitnih odela i 1000 pari rukavica, po 300 komada kapa i kaljača, kao i 40 vizira.

Ukupna vrijednost ove opreme iznosi skoro 295.000 dinara.

Prema riječima Marka Oljače, kojem je ovo druga posjeta ovim gradovima za sedam dana, situacija sa virusom polako stavlja pod kontrolu i pritisak na zdravstveni sistem je manji, ali i dalje im nedostaje medicinski kadar.

“Donacije prikupljene u okviru ove akcije, kao i one pristigle od građana iz Srbije i dijaspore, olakšavaju borbu zdravstvenih radnika sa virusom i omogućavaju bolju negu pacijenata koji su zaraženi”, kazao je Oljača

Sredstva se mogu donirati putem platforme donacije.rs ili preko uplate na račun Fonda B92 koji služe za ovu akciju.

Sandžak Danas / Tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *