Search

Dr Nestorović: Koronu smo već pobijedili! Policijski čas još idućeg vikenda?!

Broj zaraženih virusom opada, a policijski čas će vjerovatno biti još samo sljedećeg vikenda, kaže dr Branimir Nestorović u “Fokusu”.

– U jednom trenutku je procenat zaraženih skočio na 40 posto testiranih, a sada je u većini mjesta u Srbiji oko 10 posto – kaže dr Nestorović, gostujući na Tv O2.

Da se situacija u Nišu dogodila na početku epidemije, to bi, prema riječima dr Nestorovića, bila katastrofa.

Ipak, gerontološki centar u Nišu nije izolovan slučaj, a na pitanje kako je koronavirus ušao u ustanove socijalne zaštite Nestorović odgovara da je u toku ispitivanje šta se dogodilo.

Navodi i da virus počinje da slabi, i da jedan čovjek danas može da zarazi oko 0,9 osoba. U nedjelji poslije Uskrsa nas očekuje pad broja zaraženih, a dr Nestorović navodi da će policijski čas vjerovatno biti još sljedećeg vikenda.

On smatra da smo već pobijedili korona virus, ali za 1. maj smatra da nema potrebe uvoditi policijski čas, već je dovoljno zabraniti okupljanja.

– Mi smo dobro prošli – kaže on.

Od sredine maja neće biti ozbiljnije aktivnosti virusa, pa Nestorović vjeruje da će se od tada život u Srbiji vratiti u normalu.

Izvor: Sandžak Danas/Blic
2 thoughts on “Dr Nestorović: Koronu smo već pobijedili! Policijski čas još idućeg vikenda?!

  1. Zoran

    Vidiš, stvarno ako ste je već pobedili, onda si bio u pravu da je smešan virus. A što je najgore, meni virus liči na carevo novo odelo

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.