Dudić Mešihatu pripisao zasluge za donacije iz dijaspore?!

853

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, prilikom prijema i ispraćaja ljekarske ekipe iz Sarajeva, istakao je da je Mešihat Islamske zajednice sa svojim džematlijama, a posebno svojom dijasporom, više uradio za zdravstveni sistem u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici nego Ministarstvo zdravlja za prethodnih 20 godina.

Muftija se posebno zahvalio našoj dijaspori, kako u Evropi, tako i Americi.

Inače, naši ljudi u dijaspori uglavnom su sanoorganizivano prikupljali donacije i slali u sve gradove Sandžaka, a Mešihat kao institucija nije ni na koji način pomogao Sandžaku u prevazilaženju ove krize.

Ljudski je zahvaliti svakom na pomoći, ali Mešihat u ime zahvalnosti našim ljudima iz dijaspore pokušava njihovu humanost da pripiše sebi, što ne bi smjela biti karakteristika jedne ovakve institucije.

Izvor: SANA
4 thoughts on “Dudić Mešihatu pripisao zasluge za donacije iz dijaspore?!

 1. Izet

  Ovaj lijevo je Adem Zalihić, alkoholičar koji je otišao u vehabije. Podočnjaci ga odaju da je kroz njegove vene prošlo mnogo litara alkohola. Fuujjjj

  Reply
 2. beg sandjacki

  jeli vam jasno gospodine dudic da niste vi zasluzni??? ni tvoj vozd!!! evo sad ni kurbane ne zelimo vama slat !! vec onim kojima su potrebni!! vi prodaj te sva ona skupa auta pa pomognite malo narodu mufty!! sellam dosta je bilo!!

  Reply
 3. Haso

  Evoga i ovaj isti kao njegov VOJVODA laze i nestidise Ahmedije koju nosi.Ali oni to zarad €€€€€ odma bace u cosak.

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *