NAJNOVIJA VIJEST

Dvoje UHAPŠENO zbog UBISTVA djevojčice Danke Ilić, potvrdio predsjednik Vučić

2161

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas hapšenje dvoje osumnjičenih za ubistvo djevojčice Danke Ilić. U svojoj izjavi, predsjednik je izrazio zgroženost činom i okarakterisao počinioce kao “monstrume”.

“Imamo loše vijesti za dijete iz Bora, Danka Ilić je ubijena. Policija je uhapsila dva lica koja su izvršila ubistvo Danke i koliko sam shvatio priznali su djelo obojica”, rekao je Vučić na vanrednoj sjednici Vlade Srbije.

 

“Nažalost, moram da obavijestim javnost da su dvije osobe uhapšene u vezi sa ubistvom male Danke. Ovi ljudi su priznali svoj zločin i trenutno vode policiju do mjesta gdje su sakrili tijelo,” rekao je Vučić tokom press konferencije.

Ovaj zločin je izazvao veliku tugu i bes širom zemlje, dok se cijela Srbija i dalje bori da se nosi sa gubitkom. Predsednik Vučić je pozvao na jedinstvo u borbi protiv kriminala i izrazio saučešće porodici nastradale djevojčice.

“Ovo je trenutak kada kao društvo moramo da stanemo zajedno i pokažemo da se ovakvi činovi neće tolerisati,” dodao je on.

Dalji detalji o istragi i identitetu osumnjičenih nisu odmah objavljeni. Očekuje se da će nadležni organi uskoro dati više informacija.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *