Džejlana Ljuca – Učenica generacije Tehničke škole Tutin

Džejlana Ljuca – Učenica generacije Tehničke škole Tutin

711

Džejlana Ljuca, učenica odjeljenja IV-1 na smjeru ekonomski tehničar, izabrana je za učenicu generacije Tehničke škole u Tutinu. Njeni roditelji, Jusuf i Rabija, mogu biti izuzetno ponosni na njena postignuća.

Džejlana je tokom svog školovanja postigla izvanredan uspjeh, sa prosječnom ocjenom 5,00 tokom sve četiri godine srednje škole. Već u osnovnoj školi bila je odličan učenik, a u osmom razredu ponijela je titulu učenika godine.

Njena posvećenost školskim aktivnostima bila je izvanredna. Džejlana je sve četiri godine bila predsjednik odjeljenske zajednice i član učeničkog parlamenta, dok je u trećoj godini bila predsjednica parlamenta. Tokom svog školovanja, putovala je iz sela Rudnica do škole, a u prvoj godini nije imala nijedan izostanak, dok je u ostalim razredima imala minimalan broj opravdanih izostanaka.

Džejlana je sa svojim razredom učestvovala na regionalnom takmičenju mladih inovatora i preduzetnika, gdje su dobili povelju i posebnu zahvalnicu za originalnu prezentaciju biznis plana vezanog za ulaganja na Pešteri. Također je uspješno završila obuke na platformi „Čuvam te“ iz oblasti prevencije nasilja i zaštite na internetu.

Njena strast prema pisanju dovela je do osvajanja prvog mjesta na literarnom konkursu „Kazivanja o blagodatima“. Aktivna je i u vannastavnim aktivnostima, te je istaknuti član brojnih udruženja mladih, uključujući i ulogu administratora online Škole Kur’ana Sadek bin Omer.

Džejlana je poznata po svojoj divnoj naravi, iskrenosti, direktnosti i uvijek prisutnom osmijehu. Tokom srednje škole, pomagala je svojim drugovima iz odjeljenja u pripremama za maturski ispit, pokazavši tako svoje nesebično drugarstvo.

Komisija za izbor učenika generacije, profesori i njeni drugovi iz odjeljenja saglasni su da je Džejlana Ljuca zasluženo ponijela ovu titulu jer je tokom sve četiri godine prezentovala Tehničku školu na najbolji mogući način.

Njeni roditelji, porodica, škola i opština mogu biti ponosni što imaju ovako divnu kćerku, sestru, učenicu i sugrađanku. U ime kolektiva Tehničke škole, svim maturantima čestitamo na uspješno završenom maturskom ispitu uz želju da i ubuduće nižu uspjehe.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *