Francuski ministar optužio Karima Benzemu za veze sa teroristima nakon PODRŠKE PALESTINI

510

Osvajač Zlatne lopte za prošlu godinu, Francuz Karim Benzema optužen je za povezanost sa teroristima, a optužbe je iznio jedan francuski ministar u danima nakon što je bivši fudbaler Real Madrida pružio podršku Palestini.

Gerald Darmanin, francuski ministar unutarnjih poslova, ustvrdio je u televizijskom intervjuu da Benzema “ima notorne veze s Muslimanskim bratstvom”. Transnacionalna islamistička organizacija označena je kao teroristička grupa u Egiptu i nekim susjednim zemljama, ali ne i u Francuskoj.

Prije nekoliko dana Benzema, koji trenutno igra za Al Ittihad iz Saudijske Arabije, objavio je poruku podrške stanovnicima Gaze.

“Sve naše molitve za stanovnike Gaze koji su ponovno žrtve ovih nepravednih bombardiranja koja ne štede žene i djecu”, stoji u Benzeminoj poruci. Francuz, pobožni musliman, suočio se s iznenađujućom količinom kritika zbog tih komentara.

Darmanin nije jedina javna osoba koja je odgovorila na Benzemin post. Bivši izraelski vratar Dudu Aouate također je javno govorio protiv Benzeme. Aouate, bivši profesionalac španskih Mallorce i Deportivo de la Corune, izvrijeđao je Benzemu na pet različitih jezika.

Karim Benzema još uvijek nije odgovorio na optužbe francuskog ministra.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.