Gradonačelnik Biševac obišao radove na korićenju Jošanice

Gradonačelnik Biševac obišao radove na korićenju Jošanice

643

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, obišao je sa saradnicima radove na korićenju rijeke Jošanice. Uporedo s tim, mehanizacija je aktivna i na korićenju rijeke Trnavice.

“Očekujemo rješavanje eksproprijacije nekoliko parcela oko reke Raške. Možemo, što se Jošanice tiče, biti zadovoljni dinamikom, iako se u realizaciji radova javljaju i pojedini izazovi. Takve se situacije, zahvaljujući odgovornosti i iskustvu timova, rešavaju u toku radova, na terenu. Korito na Jošanici dobija obrise i izvođač je zadovoljan,” izjavio je gradonačelnik Biševac.

On je podsjetio da je korićenje rijeka, uz izgradnju Kliničko-bolničkog centra, jedan od finansijski najznačajnijih projekata na ovim prostorima.

“Klinički centar je projekat vrijedan 70 miliona, a korićenje reka investicija od 25 miliona eura. Ne treba podsjećati da korićenjem rijeka osiguravamo bezbjednost građana koji žive uz rječne tokove, kao i bezbjednost njihove imovine,” poručio je Biševac.

Prema riječima šefa gradilišta, Murata Hasanovića, na Jošanici je u toku betoniranje zidova, nakon čega slijedi ugradnja kamena u beton. Vremenski uslovi i prevelike vrućine predstavljaju određene poteškoće, ali radovi teku po planu.

Posao korićenja preko sedam kilometara obala Raške, Jošanice i Trnavice, koji zajednički realizuju Vlada Srbije i Grad Novi Pazar sredstvima Svetske banke, povjeren je konzorcijumu koji čine “Milenijum tim,” “Jadran” i “HSV.” Ovom investicijom biće rešen višedecenijski problem izlivanja rijeka u Novom Pazaru.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *