Gradonačelnik Novog Pazara: 2020. će biti uspješnija, očekuju nas veliki kapitalni projekti (Video)

648

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac govorio je u specijalnom izdranju emisije “ Intervju” Radio televizije Novi Pazar o rezultatima i projektima realizovanim u prošloj godini, kao i o planovima za godinu koja je nastupila, a za koju je Biševac uvjeren da će biti još dinamičnija i uspješnija u pogledu realizacije kapitalnih projekata u mnogim oblastima.
Biševac je u Intervjuu govorio i o najavama i važnim projektima za Sandžak koji su obuhvaćeni planom razvoja Srbije do 2025. godine koji je predstavio predsednik Republike.

“Na našu radost potvrđena je trasa autoputa do Boljara preko Duge Polajne i Peštera. Predsednik je naveo da će u Novom Pazaru kao i u još devet gradova u zemlji biti sagrađeni stadioni, vrednosti oko 20 miliona eura. Raduje nas i najava rekonstrukcije puta najpre od Novog Pazara do Raške, a potom i do Kraljeva. Rekonstrukcija magistralnog puta podrazumeva izgradnju brze saobraćajnice koja će poboljšati i ubrzati protok robe i putnika. Sve to su dugo očekivani uslovi za razvoj ovog kraja. Izostale su strane investicije upravo u nedostatku te infrastrukture. Nakon se ti projekti realizuju, možemo očekivati napredak i od tada sledi lepša budućnost ovog kraja. Do tada mi nastavljamo saradnu sa državnim ustanovama i Vladom koja nam je veliki partner u realizaciji projekata za dobrobit zajednice. Odatle potiče i podrška i pomoć našim privrednicima, da im olakšamo i unapredimo poslovanje, da pospeše proizvodnju i zaposle mlade i stručne ljude koji su veliko blago Novog Pazara. I dalje nastojimo da podstičemo samozapošljavanje i pokretanje biznisa kod mladih ljudi kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja”, rekao je između ostalog u emisiji “Intervju” gradonačelnik Biševac.