Herojski čin Novopazaraca: Sead Bihorac i Enes Avdović spasili ženu od utapanja na Velikoj plaži u Ulcinju

Herojski čin Novopazaraca: Sead Bihorac i Enes Avdović spasili ženu od utapanja na Velikoj plaži u Ulcinju

8698

Danas u 16:10, na Velikoj plaži u Ulcinju, izbjegnuta je tragedija zahvaljujući hrabrosti i brzom reagovanju dvojice mladića iz Novog Pazara. Naime, došlo je do utapanja ženske osobe koja je izgubila svijest dok je bila u vodi saznaje Sandžak Danas

Sead Bihorac i Enesa Avdovića priskočili su u pomoć i spasili ženu, koja je odmah odvezena u hitnu službu Doma zdravlja u Ulcinju. U pitanju su majka i kćerka iz Novog Pazara, koje su se obje našle u opasnosti od utapanja.

Kako smo nezvanično saznali, nakon što smo kontaktirali Dom zdravlja u Ulcinju, trenutno je stanje Novopazarke stabilno i svi parametri su dobri.

Ovaj herojski čin Seada Bihorca i Enesa Avdovića izazvao je lavinu pohvala na društvenim mrežama. Neki od komentara sa društvenih mreža prenose iskrenu zahvalnost i poštovanje prema hrabrim mladićima:

“A koga Allah zavoli, on mu da i da se sevapi na svakom koraku. Naš sandžački lav, koji ne razmišljajući o svojoj bezbjednosti, je spasio jedan život danas. Molimo Allaha da ga obilato nagradi.”

“Hvala Allahu, naša sugrađanka je dobro. Blago se našem bratu što ga je Allah počastio da se sevapi na koje god mjesto da ode. Danas je Allahovom voljom na Velikoj plaži spasio ženu koja je izgubila svijest dok je bila u vodi. Respect za ove momke.”

U vremenu kada su nam heroji često predstavljeni kroz fikciju i filmove, stvarni heroji su oni među nama koji, bez razmišljanja o vlastitoj sigurnosti, priskoče u pomoć kada je to najpotrebnije.

Ova priča nije samo o spašavanju jednog života, već i o važnosti hrabrosti i brzog reagovanja u kritičnim situacijama. Sead Bihorac i Enes Avdović su pokazali što znači biti pravi heroj – ne samo kroz svoje djelo, već i kroz primjer solidarnosti i humanosti koji su postavili za sve nas. Njihov čin će sigurno ostati upamćen u novopazarskoj čaršiji, inspirirajući druge da budu spremni pomoći i u najtežim trenucima.

U današnjem svijetu, gdje se često osjećamo udaljeno jedni od drugih, ovakvi događaji nas podsjete na pravu vrijednost zajednice i ljudske solidarnosti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *