HISTORIJA SE ISPISUJE: Novi Sad dobija impozantan ISLAMSKI CENTAR OD 3 HILJADE KVADRATA

920

Novi Sad, grad koji je uvijek bio poznat po svojoj bogatoj kulturnoj i historijskoj baštini, dodaje još jedno grandiozno djelo na svoju mapu. U saradnji s Islamskom zajednicom, dogovorena je izgradnja Kulturno-duhovnog centra koji će se prostirati na impresivnih 3.000 m2.

Ova saradnja je značajna iz više razloga. Naime, ovo je prvi projekt Islamske zajednice koji je prošao sve formalne procedure bez ikakvih komplikacija ili malverzacija. Transparentnost i saradnja bile su ključne za ovaj poduhvat.

Muftija Ziljkić, jedan od nositelja ovog projekta, s ponosom je izjavio: “Ono za što smo se svi zalagali već punih 13 godina konačno, uz Božiju pomoć, postaje stvarnost. Ja sam svoju misiju izvršio. Zahvaljujem Gospodaru koji me je počastio da budem jedna od karika u lancu onih koji su dali doprinos i živjeli za dan kada ćemo konačno moći da se svi zajedno radujemo.”

Ovaj Kulturno-duhovni centar neće biti samo mjesto okupljanja za vjernike Islamske zajednice, već i značajna kulturna stanica grada Novog Sada. Centar će biti otvoren za sve posjetitelje, bez obzira na vjeru ili porijeklo. Kroz različite programe i aktivnosti, centar će težiti promociji međureligijskog dijaloga, razbijanju stereotipa i predrasuda, te promociji vjerskog turizma.

Muftija Ziljkić je iskoristio ovu priliku da se zahvali svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, uključujući Predsjednika Pokrajinske Vlade Igora Mirovića, grad Novi Sad, potpredsjednika Vlade Miloša Vučevića i mnoge druge.

Ovaj centar obećava da će biti simbol saradnje, razumijevanja i jedinstva ne samo za građane Novog Sada, već i za sve posjetitelje iz zemlje i inostranstva. Pogledajte slike projekta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.